8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Za tri mjeseca značajno smanjeni gubici

BIJELJINA – U prvom tromjesečju ove godine Zavisno elektrodistributivno preduzeće /ZEDP/ „Elektro-Bijeljina“ ostvarilo je izuzetan rezultat u pogledu smanjenja distributivnih gubitaka, rekao je Srni portparol ovog preduzeća Slobodan Đalamić.

„To je dokaz kontinuiranog rada i aktivnosti po kojima je ovo preduzeće u posljednjih nekoliko godina postalo prepoznatljivo. U periodu od januara do marta ove godine distributivni gubici iznose samo 9,04 odsto, što je za 0,40 odsto bolji rezultat nego u istom uporednom periodu 2015. godine“, kaže Đalamić.

On ističe da je ovaj uspjeh utoliko veći jer je riječ o zimskim mjesecima, kada su od Regulatorne komisije za energetiku dozvoljeni veći gubici, više od tri odsto.

„Najveći uticaj na ovako nizak procenat distributivnih gubitaka je borba protiv neovlaštene potrošnje električne energije, tako da smo u prva tri mjeseca ove godine imali 51 otkrivanje krađe struje, pri čemu smo obračunali

733.475 kilovat-časova i po tom osnovu smo fakturisali oko 86.000 KM“, rekao je Đalamić.

On ističe da su efekat dale i češće kontrole kupaca, kao i sama aktivnost protiv neovlaštene potrošnje, jer su mnogi potencijalni, nesavjesni potrošači, shvatili odlučnost preduzeća u ovoj namjeri.

ZEDP „Elektro-Bijeljina“ svojom elektro-mrežom pokriva područje dva grada i 11 opština sjeveroistočnog dijela Republike Srpske i trenutno ima oko 110 hiljada potrošača električne energije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se