23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uspjeh mladih zvorničkih glumaca

ZVORNIK – Na Drugom festivalu srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“ koji je organizovao Centar za kulturu „Semberija“ iz Bijeljine, učenici SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika nastupili su sa predstavom „Maturanti“, a učenica Marija Nikolić je osvojila nagradu za najbolju glumicu. Predstava je govorila o problemima srednjoškolaca i na nov način donijela čitavu galeriju likova iz poznatih književnih djela.

– Cijela naša ekipa je sa uživanjem radila na ovoj predstavi; bili smo kao jedno i ovaj uspjeh je i njihov uspjeh. Zahvaljujem se organizatoru, medijima, svojoj školi, profesorima i svima koji su doprinijeli da moji drugari i ja budemo dio ovog projekta – kaže Marija.

Ona je istakla da je posebno zadovoljna reakcijom publike koja ih je maksimalno podržala smijehom i aplauzima. Marija će nastaviti da se amaterski bavi glumom u okviru Pozorišta mladih u Zvorniku, a u planu je da predstava „Maturanti“ bude izvedena i u našem gradu.

Profesorica Cvijeta Đurđić koja je sa koleginicom Ružicom Pantić pripremala predstavu kaže da su zadovoljni ostvarenim rezultatom.

– Od trenutka kad smo dobili poziv za Festival, veoma ozbiljno smo počeli da radimo jer nam je bilo važno da na najbolji mogući način predstavimo svoju školu i svoj grad. Drago nam je da smo uspjeli u tome i nagrada koju smo dobili nam je veoma značajna, ali nam je isto tako važna pozitivna reakcija publike i komentari koje smo dobili nakon izvođenja. U predstavi se pojavljuje veliki broj likova tako da je puno učenika dobilo priliku da se oproba na pozorišnim daskama, a mnogima od njih je ovo prvo glumačko iskustvo. Važno je istaći pozitivnu atmosferu koja je vladala na probama i, iako je često bilo naporno, svi smo uživali u radu. Nadamo se da je ovo samo početak i da će biti još puno uspješnih predstava u narednom periodu – navela je Đurđić i izrazila zahvalnost direktorici škole Biljani Pisić na podršci za nastup, te Đorđu Deuriću direktoru Domu omladine gdje su se pripremali za nastupe u Bijeljini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se