-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Uhapšen Goran Suvara

BANJALUKA – Goran Suvara, za kojim je Interpol iz Sarajeva raspisao potjernicu zbog razbojništva, uhapšen je juče u Novom Sadu, potvrđeno je „Glasu Srpske“ u MUP-u RS.

Suvara je optužen za pet krivičnih djela razbojništva, a osuđen je za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Okružni sud u Banjaluci 2014. mu je odredio pritvor radi obezbjeđenja njegovog prisustva suđenju.

– U MUP-u Srbije su nam potvrdili tu informaciju, a očekujemo i zvaničnu depešu o hapšenju. Poslije toga slijedi procedura koja podrazumijeva kriminalističku obradu, pretres objekata koje je uhapšeni koristio, provjeru identiteta i određivanje ekstradicionog pritvora – naveli su u MUP-u RS.

Pojasnili su da bi Suvara, ukoliko nema državljanstvo Srbije što je i izvjesno, za mjesec do dva mogao biti izručen BiH. U slučaju da bude utvrđeno da je državljanin Srbije, bio bi pušten na slobodu, a potjernica za njim stavljena van snage na teritoriji te države.

Suvara je dospio u centar pažnje u oktobru prošle godine kada je izjavio da mu je SDS platio 100.000 KM kako bi tajno snimio kontroverznog biznismena iz Banjaluke Milu Radišića i od njega izvukao samo nekoliko sekundi razgovora kojim bi kompromitovao predsjednika RS Milorada Dodika i vlast Srpske, javlja Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se