18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Tramp počistio pet država: Ja ću biti kandidat

NJUJORK – Kontroverzni Donald Tramp napravio je veliki korak ka predsjedničkoj kandidaturi pobjedama u Merlinedu, Delaveru, Pensilvaniji, Konektikatu i Roud Ajlendu.

Na drugoj strani, Hilari Klinton je potvrdila da je sada već apsolutni favorit u trci demokrata za kandidaturom, prepustivši rivalu Berniju Sandersu samo Roud Ajlend.

„Ovo je za mene naša najveća noć- Smatram da ću ja biti kandidat“, rekao je Tramp u pobjedničkom govoru u kom je odmah napao Hilari Klinton.

Tramp je rekao da je njen jedini argument u trci „to što je žena“, ali da je ona „slaba i pokvarena“ i upozorio da bi Hilari Klinton bila užasan predsjednik.

„Bila bi užasan predsjednik, nema ni snagu ni izdržljivost da se nosi sa Kinom i drugim stvarima. Ona ne zna ništa ni o kakvim poslovima, osim o onima koji se tiču nje same“, rekao je Tramp.

Takođe, Tramp je rekao da bi uradio više za žene u Americi od bivše prve dame.

„Ona igra na jednu kartu, a to je ženska karta. Nema ništa drugo. Iskreno, da je Hilari Klinton muškarac, ne bi dobila pet odsto glasova. Ona igra na žensku kartu, a predivno je to što nju žene uopšte ne vole“, rekao je Tramp.

Za razliku od Klintonove, Trampovi rivali Ted Kruz i Džon Kasič nisu dobili nimalo pažnje u pobjedničkoj večeri milijardera. Jedino što je rekao o njima jeste da bi trebalo da „odmah izađu iz trke“.

Američki tajkun se nalazi na nepunih 300 delegata od neophodnih 1.237 za kandidaturu. Daleko od njegovih 951 nalaze se Kruz sa 566 i Kasič sa 152.

Na drugoj strani, Klintonova je takođe blizu cilja – ima 2156 delegata od 2.383 potrebnih, dok Berni Sanders ima 1.374.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se