18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Radovi na brojnim putnim pravcima

Na brojnim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog radova se saobraća usporeno, dok se na području Trebinja zbog kiše vozi i po mokrom kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš do 1. septembra na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je do 30. jula i na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići.

I na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na dionici od Dragotinje do Prijedora zbog izgradnje pružnog prelaza dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 13. maja.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i na regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde vozila će saobraćati jednom trakom uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

Na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice jedan do 1. septembra izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje vijadukta preko ovog putnog pravca radi izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Saobraćaj će se na ovoj dionici odvijati u oba smjera, a u periodu od 1. maja do 30. juna svakodnevno će biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 časa uveče do 5.00 časova ujutro. Obustava saobraćaja maksimalno će trajati pola časa. Prema dopunskom rješenju, biće zabranjeno uključivanje odnosno isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška na „Petlji Mahovljani“.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim vožnje u naseobini Lišnja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, te na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka. Zbog izgradnje vijadukta na auto-putu saobraćaj će privremeno biti obustavljen na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Na lokalitetu Puraći, na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog. Izmjene saobraćaja na snazi su na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa, u mjestu Glogovica svakodnevno se od 8.00 do 16.00 časova radi na deminiranju terena, pa se saobraćaj povremeno obustavlja na pola sata. Planirano je da radovi traju do 28. maja.

Zbog radova na poboljšanju uslova odvoda oborinskih voda, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog deminiranja na regionalnom putu Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

U toku je modernizacija regionalnog puta Nevesinje-Berkovići zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj gdje je u toku sanacija kolovoza.

Otežano se saobraća i u Vijačanima, na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, gdje je u toku sanacija kolovoza, kao i na dionici puta Karanovac-Mitrovići na mjestu gdje je bilo klizište.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Za teretna vozila zabranjen je saobraćaj preko mosta u Dragalovcima, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj. Zabrana se odnosi na vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding „Drinaturs“.

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. U periodu do od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 „Križevica“, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam „Kravica Polom“.

Na području Banjaluke do 15. aprila svaki dan će od 8.30 do 15.00 časova biti otežano odvijanje saobraćaja preko gradskog mosta zbog njegove sanacije koje zahtijeva zauzimanje jedne polovine kolovoza.

Produžena je i obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U mjestu Dusine na putnom pravcu Orašje-Tuzla u Federaciji BiH zbog deminiranja terena dolazi do polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova.

Radovi se izvode na dionici auto-puta Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, zatim na magistralnim putnim pravcima Zenica-Žepče, Ključ-Sanski Most i Čapljina-Doljani.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se