15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Prve Zvorničanke koje su istrčale Beogradski polumaraton (foto)

Kad možemo mi možeš i ti, ovu poruku svojim sugrađanima šalju prve Zvorničanke koje su uspješno istrčale Beogradski polumaraton tačnije 21 kilometar.

Slavica Mandić, Andrea Radiša, Đurđina Mihajlović, Snežana Perendić i Gordana Kovačević.

Organizaciju i pripremu ovih zvorničkih takmičarki obavila je Slavica Mandić. Da se sve može i da za sve ima vremena ako se želi, najbolji primjer je Slavicina organizacija, koja pored toga što je majka dva odrasla sina, trener u atletskom klubu Zvornik, vodi fitnes i školicu sporta za najmlađe i uspješan je redovan student filozofskog fakulteta u Tuzli odsjek pedagogija-psihologija kojeg uskoro završava sa prosjekom 9,00.

-Za ovaj polumaraton pripremali smo se sedam mjeseci. Prva tri mjeseca trening smo obavljali tri puta sedmično, a zatim od januara mjeseca četiri puta sedmično. Inicijativu sam pokrenula preko Fejsbuka. Moje zadovoljstvo je veće što sam pokrenula druge i uvjerila ih da mogu više – priča nam Slavica Mandić.

Ona dodaje da im je plan da poslije Beogradskog maratona nastave i dalje sa treninzima te poziva sve zvorničane da im se pridruže kako bi naša zajednica bila što pozitivnija i zdravija.

– Želim da naglasim da zajedno sa mnom trči i moj suprug Momčilo Mandić koji me je podstakao na ovaj korak. Mislim da smo prvi bračni par na ovim prostorima koji uspješno trče polumaratone – naglašava Slavica Mandić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se