14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

PovoljnI uslovi za vožnju

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška, vozi se po suvom kolovozu.

Zbog izvođenja bojevog gađanja u naredna dva dana od 8.00 do 16.00 časova na vojnom poligonu Manjača biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, uz propuštanje saobraćaja u intervalima kada bezbjedonosni razlozi to budu dozvoljavali. Saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na području opštine Kotor Varoš, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, dionica Dragotinja-Prijedor, zbog radova na izgradnji pružnog prelaza dolazi do izmjene režima odvijanja saobraćaja, koji se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Nova Topla-Klašnice jedan izmijenjen je režim saobraćaja radi izgradnje vijadukta preko ovog magistralnog puta /izgradnja dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor/.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/ dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice /oko Brčkog/ na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Danas počinju radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, pa će se radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj obustavljati po pola sata, uz propuštanje od 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa opština Doboj u mjestu Glogovica u toku je deminiranje trena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana. Saobraćaj se obustavlja u intrevalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta, Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banja Luka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica /BiH/ – Šćepan Polje /Crna Gora/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase „M3“, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika AD Holding „Drinatrans“ Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci je produžena obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma zbog izvođenja radova na izgradnji i modernizaciji saobraćajnice Ulice Veljka Mlađenovića. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

U FBiH zbog deminiranja terena na dionici Bosansko-Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Na auto-putu A1 izvode se radovi na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom uz ograničenje brzine.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela 1. mart na dionici auto-puta A-1, Zenica jug-Lašva, saobraćaj se odvija jedin tunelom, naizmjenično.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se