23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Potpuna obustava saobraćaja preko prevoja Morine

Na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog visokih snježnih nanosa, a na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu.

Iz Auto-moto saveza Srpske jutros posebnu pažnju vozačima skreću na poledicu i zasnježen kolovoz u višim predjelima i preko planiskih prevoja, dok magla u kotlinama smanjuje vidljivost.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Radi izvođenja bojevog gađanja sutra i u četvrtak, 28. aprila, od 8.00 do 16.00 časova na vojnom poligonu Manjača biće izvršena privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, a vozila će biti propuštana u intervalima kada bezbjedonosni razlozi budu dozvoljavali. Za vrijeme potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac, biće izmjena u režimu saobraćaja.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19, dionica Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu R-455, dionica Šekovići-D.Caparde, saobraćaj se odvija jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže u Kotor Varošu do 1. septembra izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog ovih radova, do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Kotor Varoš-Mitrovići, na području Kotor Varoša.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu M-4 Novi Grad-Prijedor, dionica Dragotinja-Prijedor, zbog izgradnje pružnog prelaza.

Na magistralnom putu M16 – na dionici Nova Topola-Klašnice jedan do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćaja, zbog izgradnje vijadukta, pri čemu će se saobraćati u oba smjera. Biće zabranjeno uključivanje, odnosno isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška na petlji Mahovljani. Od 1. maja do 30. juna saobraćaj će biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno 30 minuta.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine, od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu M-17 Vukosavlje-enitetska granica /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, u toku je izmjena saobraćaja, zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a potom će se vozila propuštati 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa opština Doboj u mjestu Glogovica zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana saobraćaj se povremeno obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar u toku su povremene obustave od 8.00 do 16.00 časova svakim radnim danom, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog radova na poboljšanju uslova odvoda padavinskih voda, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-459, dionica Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se