12 C
Zvornik
20. април 2024.

Policajci švercovali marihuanu

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podigao je optužnicu protiv pet osoba među kojima su dva policajca Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog šverca marihuane iz BiH u Hrvatsku.

Optuženi su policajci Sulejman Beriša iz Banjaluke i Mersudin Mešković iz Vlasenice, te Saša Pešić iz Trebinja, Mirko Ateljević iz Trebinja i Dragan Šarenac iz Bileće. Oni se terete da su od kraja 2014. do maja 2015. godine kao organizovana kriminalna grupe na čijem čelu je bio Beriša vršili međunarodnu prodaju, prenos i kupovinu droge. Prema saopštenju iz Tužilaštva BiH Beriša i Mešković su kao aktuelni pripadnici MUP-a RS u više navrata u Trebinju i Hrvatskoj sastajali se sa kupcem droge iz Dubrovnika sa kojim su dogovarali prodaju.

– Oni su iskorištavali svoj policijski položaj i poznanstva sa graničnim policajcima i tako vlastitim automobilima prevozili opojnu drogu u Dubrovnik – navodi se u saopštenju. Dodali su da je hrvatska policija pretresom njihovog vozila 2015. godine pronašla i oduzela oko dva kilograma skanka, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se