15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Počela izgradnja mosta na Sapni u mjesnoj zajednici Ulice

ZVORNIK – U zvorničkoj mjesnoj zajednici Ulice na rijeci Sapni počela je izgradnja novog mosta i nove dionice puta, a radove će sufinansirati Ambasada Italije u BiH sa 65.000 evra i gradski budžet.

Postojeći most predstavljao je usko grlo i to je bio jedan od razloga koji je dovodio do izlivanja rijeke iz korita i do poplava u mjesnim zajednicama Ekonomija, Ulice i Čelopek.

V.d. zamjenika gradonačelnika Bojan Ivanović rekao je da će na ovaj način biti riješeno pitanje uskog grla, mještani će dobiti bolji i savremeniji most, a takođe će na dosta kvalitetniji način biti riješen i put do Ulica.

– Pored sredstava od Ambasade Italije i iz gradskog budžeta biće izdvojena potrebna sredstva za finansiranje radova. U prvoj fazi vršimo trasiranje puta i izgradnju obalnih stubova, dok druga faza podrazumijeva nasipanje i asfaltiranje pristupnog puta u dužini od oko 800 metara i izgdanju mosta. Most u dužini od 28 metara koji će imati čeličnu konstrukciju gradi se na novoj lokaciji. Korito rijeke će biti značajno proširene i daleko će biti manje šanse da rijeka na tom mjestu izlazi iz korita – rekao je Ivanović.

Plan je da se radovi završe i da most bude pušten u fukciju do 30. juna. Izvođač radova je zvorničko preduzeće „Keso gradnja“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se