18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Novi proizvod u „Alumini“: Suvi hidrat za inostrano tržište

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika proizvela je i kupcima isporučila prve količine suvog hidrata, koji je namijenjen za inostrano tržište. Ovo je u poslednje dvije godine četvrti novi proizvod koji se počeo proizvoditi u „Alumini“.

Suvi hidrat ima primjenu u hemijskoj industriji, proizvodnji keramičkih materijala i u oblasti specijalnih vrsta hidrata.

Prve količine suvog hidrata prošle sedmice otpremljene su za kupce iz Švajcarske i Italije i prema prvim informacijama od naših kupaca, novi proizvod je u potpunosti ispunio očekivanja naših partnera iz inostranstva.

Alumina - Suvi hidrat pakuje se i u džambo vrećama„Projekat uvođenja novog proizvoda trajao je oko šest mjeseca, gdje su isključivo bili angažovani stručnjaci iz „Alumine“. Proizvodnja suvog hidrata je nastavak procesa diversifikacije proizvodnog portfolia, u cilju manje zavisnosti od proizvoda čija je cijena vezana za cijenu aluminijama. Opravdanost naše strategije ovih dana dobija na značaju kada je cijena aluminijuma na londonskoj berzi lakih metala početkom aprila bila ispod 1.500 dolara po toni, što je najniža cijena u poslednjih sedam godina. Istraživanja potreba međunarodnih tržišta, na bazi kojih su u poslednje tri godine razvijane nove tehnologije i proizvedeni novi proizvodi omogućila nam je da i dalje budemo profitabilni“, izjavio je Radislav Filipović, direktor sektora Marketing u „Alumini“.

Kapacitet linije za proizvodnju sušenog hidrata je 100 tona na dan, a očekujemo da ćemo ove godine proizvesti i na tržište plasirati od 10.000 do 15.000 tona suvog hidrata.

Ove godine planiramo i sledeću fazu ovog projekta koja obuhvata ugradnju opreme za klasifikaciju suvog hidrata, što će omogućiti proizvodnju više vrsta ovog proizvoda i tako se još bolje pozicionirati na tržištu.

U narednom periodu u planu je da se instalira nova pakirnica koja će omogućiti i pakovanje svih naših praškastih proizvoda u „male vreće“ 20, 25, 30 i 50 kg. Ovaj poduhvat će nam omogućiti da u potpunosti zadovoljimo zahtjeve naših kupaca sa aspekta pakovanja proizvoda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se