15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Nikola Drobnjak najbolji na prvenstvu BiH u kik-boksu

Zvornički kikbokser Nikola Drobnjak, koji nastupa za tuzlanski Klub borilačkih vještina „Flek Tom ket“, najbolji je takmičar prvenstva BiH u kik-boksu koje je održano u Foči.

U ukupnom plasmanu najviše medalja osvojio je Klub borilačkih sportova „Ljutoč“ iz Orašca kod Bihaća.

Publika je mogla vidjeti žestoke i atraktivne okršaje u kojima nokauti nisu izostali, a da nije riječ o samo muškom sportu, pokazali su mečevi u kojima su učestvovale djevojke.

„Bio sam na više od 25 turnira, a ovo je najbolje organizovan do sada. Domaćin takmičenja, Kik-boks klub `Igma` zaslužuje sve pohvale“, rekao je Drobnjak koji je u finalu savladao Dejana Dragovića iz nevesinjskog „Veleža“.

U polufinalu, Drobnjak je dobio Sandra Poletana, prvaka Evrope dva puta i vicešampiona svijeta (juniorski). Kaže da je meč je bio ‘tvrd’ i da je nakon njega psihički i fizički iscrpljen.

– Ovim sam raskrčio put do evropskog prvenstva. I na turniru sam bio najbolji borac. Drugi put najbolji borac za samo dva mjeseca – rekao nam je Drobnjak.

Predsjednik Kik-boks saveza BiH Dragutin Papović najavio je mogućnost održavanja značajnijih međunarodnih takmičenja u Foči.

„Sada bijemo bitku na nivou Svjetske federacije da BiH bude domaćin Svjetskog prvenstva u tvrdim disciplinama 2018. godine, pa nam, možda, u naredne dvije godine dodijele organizaciju Evropskog ili bar Balkanskog prvenstva ovdje u Foči“, rekao je Papović.

Predsjednik Kik-boks kluba „Igma“ Igor Marković istakao je da je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović, koja je juče otvorila turnir, imala priliku da se uvjeri u kvalitet takmičenja.

„Drago mi je da su još jednom svi mogli da vide kvalitet našeg rada, te da postajemo prepoznatljivi u BiH po borilačkim vještinama“, rekao je Marković.

Na prvenstvu BiH u Foči učestvovalo je 160 kik-boksera iz 30 klubova, što je rekord po broju učesnika na ovakvim takmičenjima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se