10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Bijeljini: Sudarili se magarac i biciklista

BIJELJINA – Biciklista Milivoje Mrkonjić (58) iz Bijeljine povrijeđen je kada se u bijeljinskoj ulici Ilije Garašanina sudario sa zaprežnim kolima koje je vukao magarac.

Ova nesvakidašnja nesreća dogodila se u utorak, a zaprežnim kolima je upravljao Ibrahim Šabić (58) iz Bijeljine, koji nije povrijeđen.

Povrijeđeni Mrkonjić ispričao je „Glasu Srpske“ da su ga zaprežna kola udarila kada je on iz sporedne ulice biciklom izlazio na ulicu Ilije Garašanina.

– Tu je nepregledan izlazak na ulicu, jer za dobar pregled smetaju nasip i obližnji nadvožnjak. Zbog toga sam zastao da vidim da li ide neki automobil. Taman kad sam krenuo ispod nadvožnjaka naišla su zaprežna kola. Nisam ih odmah vidio, samo sam čuo da kočijaš tjera magarca da ide brže i odjednom sam osjetio udar u grudi. Pao sam na asfalt i udario glavom. Tada sam počeo da gubim svijest – ispričao je Mrkonjić.

Dodao je da je kasnije shvatio da ga je ruda zaprežnih kola udarila u grudi.

– Na sreću, kočijaš je uspio da smiri magarca koji se zbog sudara uznemirio. Ubrzo su stigla kola hitne pomoći. Ne znam šta je bilo s kočijašem – rekao je Mrkonjić.

Do drugog aktera ove saobraćajke Ibrahima Šabića juče nismo uspjeli da dođemo.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina saopštili su da su obavili uviđaj ove nesreće i utvrdili da biciklista nije bio pijan u vrijeme nesreće.

– Biciklista je lakše povrijeđen, a o detaljima i uzroku nesreće ne možemo govoriti dok ne bude završena istraga – rekli su u policiji.

Ovo je još jedna u nizu nesvakidašnjih nesreća u kojima su učesnici bili biciklisti. Prije skoro godinu pijani biciklista Mikajlo Stankić (68) usmrtio je pješaka Raju Bajića (75) iz Zvornika. Ova nesreća desila se 20. januara prošle godine u Donjoj Pilici kod Zvornika. Stankić je u vrijeme nesreće u krvi imao 1,05 promila alkohola.

Početkom marta ove godine zabilježen je i sudar bicikla i motocikla. Ova nesreća se desila u Brestovčini kod Gradiške. Sudarili su se motociklista Miloš Popović (20) koji je vozio motocikl „hondu“ i biciklista Sabina Kozličić (56). Žena je tada teže povrijeđena.

Prije nekoliko dana kod Zvornika je zabilježen i sudar skupocjenog automobila „jaguar“ i motokultivatora, što je još jedna od neobičnih saobraćajnih nesreća.

Povrede

Milivoje Mrkonjić je kazao da je razbio glavu i da su mu u bijeljinskoj bolnici ušili ranu. Kazao je da je dobio udarac u grudni koš na kojem ima modricu.

– Nakon što mi je ukazana pomoć dobio sam lijekove i otpušten sam iz bolnice. Sada me malo boli glava i grudi, ali nadam se da će proći – kazao je Milivoje Mrkonjić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se