5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Mjestimično vlažni kolovozi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška, vozi se po suvom kolovozu.

Od danas do 14. aprila, na relaciji MEL Stanić Rijeka-MEL Karuše kretaće se vangabaritni teret, zbog čega bi vozači u navedenom periodu trebalo da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19, dionica Karakaj 2-Drinjača, i na regionalnom putu R-455, dionica Šekovići-Donje Caparde, saobraća se jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na magistralnom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, radi sprovođenja projekta „Rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, opština Kotor Varoš“, u periodu od 28. marta do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćanja.

Na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, dionica Dragotinja-Prijedor, zbog izgradnje pružnog prelaza biće izmijenjen režim saobraćanja do 13. maja.

Na magistralnom putu M16, dionica Nova Topla-Klašnice jedan, do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćanja zbog izgradnje vijadukta.

Prema dopunskom rješenju, biće zabranjeno uključivanje i isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška na petlji „Mahovljani“.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine, u vremenu od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice-1 Prnjavor /naseobina Lišnja/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta, biće izmijenjen režim saobraćanja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa u toku je deminiranje terena koje će trajati do 28. maja, zbog čega će saobraćaj biti povremeno obustavljan u trajanju od pola sata.

U toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza na regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, zbog čega se saobraća jednom trakom.

Radi deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići u periodu od 8.00 do 16.00 časova, svakih pola sata obustavlja se saobraćaj.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići počela je rekonstrukcija i modernizacija dijela puta, zbog čega se saobraća jednom trakom, a radovi bi trebalo da traju do 31. jula.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, zabranjeno je saobraćanje za vozila koja su teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac 3-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinaturs“.

Na putevima u FBiH jutros se saobraća po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se