13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Gotovo izvjestan novi aranžman

VAŠINGTON – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Vašingtonu da je gotovo izvjestan novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ i istakla da će u prvoj polovini maja biti definisani konačni detalji.

„Gotovo je izvjesno da ćemo za mjesec, mjesec i po dana imati zaključeno i dogovoreno pismo namjere, ali isto tako i krenuti u novi aranžman sa MMF-om“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske precizirala da će konačni detalji biti definisani tokom posjete misije MMF-a u prvoj polovini maja.

„Nakon toga potrebno je da se obave ostale stvari da bi aranžman mogao biti zaključen i da bismo mogli imati novac na raspolaganju“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su paralelno vođeni razgovori sa predstavnicima Svjetske banke i MMF-a, te naglasila da će za novi aranžman sa Svjetskom bankom biti potrebna budžetska podrška, a biće poželjno i da prethodno postoji aranžman sa MMF-om.

„Ono što je posebno važno jeste da oni očekuju kao ispunjenje naše prethodne mjere, donošenje novog pravilnika o lijekovima na nivou BiH. To je u nadležnosti Savjeta ministara BiH i očekujemo da će oni u narednom periodu vrlo ozbiljno pristupiti ovom zadatku“, kaže Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je sa predstavnicima Svjetske banke razgovarano i o realizaciji nekih započetih projekata, kao i da se ne očekuju problemi u njihovoj realizaciji.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija boravili su u Vašingtonu od 15. aprila i prisustvovali proljećnom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se