18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dragan Kostjerčević: Čovek, koji dugi niz godina dokazuje svoju sposobnost

Kostjerčević Dragan – Đorđin, nosilac liste GG ,,Za bolji Mali Zvornik“

MALI ZVORNIK – Čovek, koji dugi nih godina dokazuje svoju sposobnost u poslovanju – proizvodnji i turizmu. Vlasnik firmi Progres d.o.o. , Kruna d.o.o i Uranak d.o.o . Investitor prve energane/toplane na biomasu u Srbiji, koja je u procesu izgradnje u Velikoj Plani i začetnik ideje da se ista izgradi po istom projektu u Malom Zvorniku, čime bi između ostalog, građani varoši imali grejanje 24h dnevno uz smanjene mesečne račune 20 do 30%. Svojim najvećim poslovnim uspehom smatra privatizaciju ciglane u Velikoj Plani, koja je proglašena najuspešnijom privatizacijom godine u Srbiji, koja prestankom potreba proizvodnje cigle petvorena u fabriku peleta. U okviru pomenute, otkupio je zemljište na kojoj je bila deponija i, očistivši je, izgradio jezero i najlepše etno selo, koje je u turističkoj 2015-oj godini ušlo u top pet turističkih destinacija Srbije. Sve svoje firme od kojih su neke i van Malog Zvornika, prijavio je u svojoj rodnoj varoši, kako bi sav porez kao i porez na plate zaposlenih koje nikada u istoriji poslovanja pomenutih firmi nisu kasnile, išao u budžet opštine Mali Zvornik. Nesebično je pomagao sve manifestacije, izgradnju crkve u Malom Zvorniku, jedini privatnik koji je poslao mehanizaciju za čišćenje korita reka u okolini Malog Zvornika nakon poplava i pri tome nije izvršio naplatu troškove. Osnovao je odbojkaški klub ,,Uranak“, čiji je bio sponzor a potom ga predao u vlasništvo Opštini. Više puta, želeo je pokrenuti poslove u Malom Zvorniku, izgraditi i sportski centar za decu, ali, između planova, ideja, želje i realizacije, isprečila se politika. Za razliku od mnogih koji su svoju decu poslali daleko od rodnog mesta, kupujući im stanove u velikim gradovima, svoju decu je podržao u odluci da ostanu tamo gde su rođeni i da se bore za razvoj rodnog kraja.

Kostjerčević Dragan - Đorđin, nosilac liste GG ,,Za bolji Mali Zvornik'' (1)Ne umem ni da političarim na način na koji to čine političari. Ono što obećam – stojim iza toga

,,Smatramo da su građani Malog Zvornika revoltirani time da se političke stranke i njihovi interesi stavljaju ispred građana zbog čega se raspodela budžeta delom svodi na bogaćenje pojedinaca a ne unapređenje i razvoj opštine. Privreda je u stagnaciji. Potrebno je pronaći rešenje i investirati, a godinama unazad niko nije pokazao sposobnost za privlačenje značajnijih investitora. Dugogodišnje veliko iskustvo u oblasti turizma, daje mi za pravo da izrazim posebno nezadovoljstvo u pogledu vođenja poslova pomenute oblasti, ostavljajući pri tome potpuno neiskorišten potencijal.

Nećemo da govorimo o neuspešnoj politici od kraja devedesetih! Ko je šta i kako radio, tako nam je sada svima. Nismo protiv drugih. Samo nismo ni uz njih! Zašto? Pa smatramo da rezultatima njihovog rada građani nisu zadovoljni. Predizborna obećanja su velika, dok se neispunjena obećanja pripisuju vrhu političkih partija, čime se ,,skida“ odgovornost sa lokalnih političara. Ako živite dobro, onda nema razloga za postojanje deset stranaka. Narod je podeljen, a to je znak da niko do sada nije dobio poverenje velike većine. Razlog tome jesu dela. Mi, koje politika nije zanimala, koji imamo svoje poslove, odlučili smo da istupimo kao grupa građana, ispred onih koji mogu nešto dobro učiniti. Ali ne za sebe. Mi smo za sebe stvorili. A to je uslov da bi se neko bavio drugima!

Ja nisam političar. Ja ne obećavam kule i gradove. Ne želim da vam pričam bajke. Ali ne umem ni da političarim na način na koji to čine političari. Ono što obećam – stojim iza toga. Ono što nas izdvaja od drugih je to da imamo način više za realizaciju svega obećanog. Do sada niko nije pokazao da može napraviti nešto. Politika kao politika mene ne zanima. Ja sam privrednik. Stvorio sam dovoljno u životu i smatram da mogu mnogo doprineti razvoju Malog Zvornika i okolnih sela. Da držim govore, ne umem bolje od njih, ali koliko mogu da pomognem razvoj privrede, što saradnjom sa velikim brojem privrednika duži niz godina, što lično, ukoliko je potrebno, govore rezultati iza mene. Da li će neko prepoznati sposobnost ljudi koji su oko mene i mladih koje sam lično podržao, na glasačima je. Pozivam sve glasače, da 24. aprila izađu na lokalne izbore i sami odluče, odaberu put kojim žele dalje! Na lokalnim izborima ne biraju između lidera politiških partija Srbije, već onih koji ih predstavljaju na lokalnom nivou. To je velika razlika koju mnogi zanemaruju.“

Izađi na lokalne izbore!

Zaokruži broj 4 !

[mom_video type=“youtube“ id=“f8-98tEQ53c“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se