9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Đoković obara rekorde, šesti put osvojio Majami

MAJAMI – Novak Đoković je sa 2:0 danas savladao Japanca Keija Nišikorija u finalu Mastersa u Majamiju.

Rezultat po setovima bio je, nakon 86 minuta igre, 6:3, 6:3.

Nišikori je već u prvom gemu, na početku meča, napravio brejk, ali je najbolji svjetski teniser vrlo brzo vratio igru na „utabani kolosijek“.

Kada je u šestom gemu Đoković napravio drugi brejk i poveo sa 4:2, preostalo mu je samo da lagano privede kraju prvi set u svoju korist.

Međutim, tada Nišikori vraća brejk, donijevši dodatnu neizvjesnost u meč. Bilo je to, ipak, nakratko, jer dolazi do novog, trećeg uzastopnog brejka, koji Novaku donosi vođstvo od 5:3, a odmah zatim i prvi set.

Drugi set započeo je Đoković brejkom i prednost držao do kraja meča.

Nišikori se na kraju 7. gema požalio na bol u lijevoj nozi, ali je nastavio meč nakon medicinskog tajm-auta.

Više od 8 minuta trajao je 9. gem u drugom setu, kada je Đoković iskoristio tek treću meč loptu.

Ovo je Đokovićeva rekordna 28. titula na turnirima serije 1000, a ujedno je postao najplaćeniji igrač u istoriji tenisa!

Đoković je zabilježio i 714. trijumf, pretekavši Borisa Bekera, čime je dosio na 11. poziciju vječne liste.

U Majamiju je najbolji teniser svijeta slavio 2007, 2011, 2012, 2014, 2015. i 2016, a jedini poraz u završnoj predstavi na Floridi doživio je 2009, od Britanca Endija Mareja.

Uvijek se rado vraća u Majami

„Čestitam Nišikoriju na ovom finalu. Nadam se da će se oporaviti brzo i da će biti spreman za sezonu na šljaci“, rekao je Novak dok se obraćao publici i javnosti sa stadiona u Majamiju, poslije čega je izrazio zahvalnost svima što se teniseri u tom gradu i na turniru osjećaju dobro.

„Ovaj turnir mi je drag jer me uvek vraća u srećnu 2007. godinu kada sam osvojio svoj prvi Masters u karijeri. Obožavam da se vratim u Majami. Hvala svima koji me pratite i koji mi omogućavate da živim svoj san. Želim da vam kažem da ne verujete u priče oko selidbe ovog turnira na drugu lokaciju. Ja vas uveravam da ostaje ovde“, naveo je Đoković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se