9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik nakon sastanka s Pavićem: Nema problema u djelovanju koalicije (VIDEO)

„Nema problema u djelovanju vladajuće koalicije“, izjavio je lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa predsjednikom DNS-a Markom Pavićem.

Dodik je naveo da DNS ima određena viđenja nekih pitanja, baš kao što ih ima i SNSD, ali su, kaže, konstatovali da ti problemi nisu suštinski važni da bi doveli do poremaćaja vlasti u RS.

Predsjednik SNSD-a naveo je i da je riješen problem u vezi sa zajedničkim kandidatima o kojima je DNS imao primjedbe i zaključio da je koaliciji potrebno malo više komunikacije.

DNS je manja organizacija koja je mogla lakše da završi pitanje organizacije svojih kandidata za lokalne izbore, dok će SNSD u narednih sedam dana završiti taj posao, rekao je predsjednik SNSD, objašnjavajući nesuglasice koje su nastale između partnera, a koje su kaže, riješene danas na sastanku koji je bio zatvoren za javnost.

„To i nije problem kako je to izgledalo prije nekoliko dana. Mi smo se dogovorili da se u narednih deset dana ponovo sastanemo i zvanično postignemo saglasnost o raspodjeli određenih pozicija vezanih za kandidate u opštinama i načelnike“, rekao je Dodik.

Ono što je važna činjenica, kaže lider SNSD-a, jeste da koalicioni partneri ostaju zajedno u pogledu kandidata. I danas je, ističe, potvrđeno jasno opredjeljenje da sve tri partije zajednički djeluju.

„I to neće poremeti kretanja za koja neki misle da su usmjerani ka krizama. U svakom slučaju i Pavić i Đokić u zajedničkim razgovorima su potvrdili prvirženost i podršku“, ističe Dodik.

Predsjednik SNSD-a zaključio je da je potreban veći stepen koordinacije i kako kaže, malo više komunikacije između koalicionih partnera da ne bi došlo do različitog tumačenja istih događaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se