1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Čuvena Hurem postala Srpkinja

Serija koja je „prikovala“ uz televizore veliki dio regije, kada je bila premijerno emitovana, „Sulejman Veličanstveni“, ne prestaje da intrigira gledaoce, a malim ekranima dominira raskošna ljepotica Merjem Uzerli (33) u ulozi Hurem.

Merjem je nedavno snimila i dvočasovnu dramu „Rane moje majke“, u kom tumači Srpkinju Mariju. Premijera je održana sredinom marta, a film je dosad dobio sve same pohvale, te se nadamo da će doći i u naše bioskope.

Uzerlijeva je prije nekoliko godina doživjela nervni slom i bila na liječenju u Njemačkoj, poslije čega se vratila glumi. Rođena u njemačkom gradu Kasel, od majke Nijemice i oca Turčina, kao maternji jezik koristila je njemački, da bi turski počela da uči tek kasnije. Sklonost ka glumi naslijedila je od majke, koja je, takođe, glumica. Prvu ulogu ostvarila je 2008. Dosad ih je „nanizala“ 15, što na njemačkom, što na turskom.

Prije dvije godine dobila je ćerku Laru, sa tadašnjim vjerenikom Kanom Atesom, 17 godina starijim uspješnim biznismenom. Nažalost, ubrzo su se razišli.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se