14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

BOSANKE „ČARLIJEVI ANĐELI“ Ženska banda sa Balkana deset godina pljačkala po Engleskoj

Saida Isović, Ivana Ramić i još jedna ženska osoba iz BiH, bile su članice bande džeparoša koja je pod nazivom „Čarlijevi anđeli“ pljačkala građane Birmingema u Velikoj Britaniji više od decenije.

Sa šarenom odjećom, mantilima i šalovima kretale su se po tržnim centrima i radnjama koje dobro posluju. Dvadesettrogodišnja Ivana Ramić osuđena je prošle godine na 11 mjeseci zatvora za pljačku iz oktobra 2011. godine. Njene dvije koleginice koje su takođe optužene, a pobjegle su iz zemlje prije presude.

Isović je uhapšena prošle sedmice kada je izvela istu pljačku u Londonu. Sud je tada pronašao i nalog za hapšenje koji je izdat prije dvije godine. Ona je dovedena u Vrhovni sud u Derbiju i izjasnila se krivom za prethodne pljačke. Osuđena je devet mjeseci zatvora.

„Rekli ste nam veliki broj razloga zbog čega niste prisustvovali ročištima, a poslednji je bio da ste zaboravili datum. To nije opravdanje jer vas nije bilo dvije godine. Samo mogu zaključiti da ste izbjegavali pravdu za plansku sofisticiranu krađu. Prošle sedmice ste izveli istu pljačku i meta vam je bio stariji bračni par. Prije dvije godine se niste izasnili krivom i zbog toga ću smatrati da ste bili u begu ovaj period“, rekao je sudija Džon Burges.

Sve tri su 2013. godine bile puštene uz kauciju što su Ramović i treća neidentifikovana žena iskoristile za bijeg.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se