3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Bez problema u saobraćaju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, a povoljni vremenski uslovi pogoduju vožnji, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19, dionica Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu R-455, dionica Šekovići-Donje Caparde, saobraća se jednom trakom, uz moguće zastoje u trajanju od 10 do 15 minuta.

Na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže, u periodu od 28. marta do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćanja, kao i na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, dionica Dragotinja-Prijedor, zbog izgradnje pružnog prelaza.

Na magistralnom putu M16, dionica Nova Topla-Klašnice 1, do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćanja radi izgradnje vijadukta, a biće zabranjeno uključivanje, odnosno isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine, u periodu od 7.00 do 19.00 časova, svim danima osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice-1 Prnjavor /Naseobina Lišnja/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta, biće izmijenjen režim saobraćanja svim danima, osim nedjeljom, od 7.00 do 19.00 časova.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta, zbog obnove kolovoza.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, u mjestu Zeleni Jadar, u periodu od 8.00 do 16.00 časova biće izmijenjen režim saobraćanja, a planirano je da radovi traju do 15. aprila.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići počela je rekonstrukcija i modernizacija dijela puta zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići, zbog klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ zabranjeno je saobraćanje za sva vozila koja su teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac tri-Drinjača i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase „em tri“, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinaturs“.

U Banjaluci će do 15. aprila, svim danima u periodu od 8.30 do 15.00 časova, biti otežano saobraćanje preko gradskog mosta zbog rekonstrukcije.

Obustava saobraćanja u Ulici Veljka Mlađenovića produžena je do 30. aprila, od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja.

U FBiH, zbog deminiranja terena na putnom pravcu Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine, u periodu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od pola sata, uz petnaestominutna propuštanja vozila.

Na auto-putu A1 u toku je sanacija dionica Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se