18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

April mjesec čistoće u Zvorniku

Gradska uprava Zvornik, kao i svake godine, i ove godine organizuje akciju „Aril mjesec čistoće“ u okviru koje će biti sprovedene aktivnosti na čišćenju i uređenju javnih površina u gradu i njihovom ozelenjavanju.

Na pripremnim sastancima određeni su pravci djelovanja i nosioci aktivnosti, a akcenat će biti stavljen na uređenju obale rijeke Drine na području grada i to dječijeg igrališta, drvoreda gdje će biti uklonjena dotrajala stabla i posađena nova, uklonjeno rastinje, nanosi i smeće, te prošireni kapaciteta tuševa i vc-kabina.

– Planirano je da se u akciju čišćenja same obale rijeke uključe i nevladine organizacije i udruženja, a najuspješniji među njima biće skromno i nagrađeni. Takođe, planirano je da se u akciju uključe i predškolske i školske ustanove koje bi same u te dane osmislile čišćenje i uređenje zelenih površina i prostora koji su u sastavu njihovih objekata – kaže v.d. načelnika gradskog odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Branko Jašić.

Takođe, biće upućen javni poziv svim zajednicama etažnih vlasnika da se u okviru akcije „April mjesec čistoće“ organizuju i u navedene dane sprovedu uređenje površina oko svojih zgrada.

Preduzeće „Vodovod i komunalije“, kao glavni nosilac aktivnosti, u aprilu će u kontinuitetu raditi na uređenju javnih zelenih površina, orezivanju granja, uklanjanju dotrajalih i sadnji novih sadnica drveća i cvijeća.

U sklopu ovih aktivnosti vrši se i uređenje dječijih igrališta na području grada uz postavljanje novih sprava tamo gdje je potrebno i formiranje novih dječijih igrališta tamo gdje za tim ima potrebe.

Termini za odvijanje aktivnosti biće blagovremeno najavljeni kako bi i građani koji to žele dali doprinos u uređenju grada. Vreće i rukavice za rad obezbjediće Gradska uprava, dok će „Vodovod i komunalije“ vršiti odvoz prikupljenog otpada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se