9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Anđela Ćeranić: Umjesto Monike Beluči skakala u bunar

TREBINJE – Mlada Trebinjka Anđela Ćeranić, koja tek završava srednju školu, bila je dublerka Monike Beluči u većini scena tokom snimanja filma „Na mliječnom putu“ reditelja Emira Kusturice.

Do snimanja ovog filma, kako ona ističe, gluma je uopšte nije privlačila, već su joj se više sviđali sport i manekenstvo, pa se čak nije ni prijavila za statistu, već je, da bi pomogla svojoj samohranoj majci u podizanju nje i mlađe sestre, za vrijeme ljetnog raspusta radila kao sobarica u hotelu „Platani“, gdje je svih ovih godina odsjedala cjelokupna filmska ekipa.

„Primijetili su me organizatori filma i pitali da li želim da budem dublerka Monike Beluči desetak dana snimanja, zbog čega sam ja, gledajući onako gracioznu i jednostavnu filmsku divu, odmah prihvatila ponudu. Uostalom, bili su i bolji uslovi rada i veća zarada nego kada sam radila kao sobarica“, počinje priču Anđela.

Prisjeća se da se tih deset dana snimanja pretvorilo u dva i po mjeseca, koja su za nju bila prelijepo iskustvo u kome je, kako kaže, „svašta prošla i svašta vidjela“.

U svemu tome poklopila se i činjenica da je djevojka koja je dublirala prije nje imala obaveza na fakultetu i više nije mogla snimati, pa je cjelokupan posao dodijeljen njoj, a s obzirom na to da se njena gluma svidjela i Kusturici i Moniki, više je nisu mijenjali do kraja snimanja.

„Radila sam sve ono za šta se smatralo da bi glavni glumac imao neke neželjene posljedice, ali ne u onom opasnom smislu, već jednostavno, s obzirom na to da sam trenirala košarku, a bavljenje sportom je veliki plus zbog sposobnosti okretnosti i kondicije, ja sam, recimo, skakala u bunar, kotrljala se niz brdo i slično“, prisjeća se Anđela.

Od svega će, dodaje, najviše pamtiti vodopad Kravica, kod Ljubuškog, zatim Hutovo blato, gdje se najviše družila s Monikom, koja ju je hvalila i čestitala joj na hrabrosti nakon svakog snimljenog kadra.

Sjeća se, kaže, i specijalnih efekata u kojima glavni lik Mlade nagazi na minu, a nju naglo elastičnim užadima odbace uvis, a veliko iskustvo joj je i gluma s Emirom Kusturicom, jer on igra glavni muški lik, mada je i njega u pojedinim scenama mijenjao dubler.

Dodaje da su joj Kusturica i Monika zajedno predložili da upiše glumačku akademiju nakon srednje škole, u čemu se nada da bi joj i poznati režiser pomogao, ali za sada o tome ne razmišlja, s obzirom na to da nema novca i najprije bi tražila neki sezonski posao, makar i po cijenu da pauzira jednu godinu, dok ne sakupi potrebna sredstva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se