4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Alumina: U stalni radni odnos primljeno 19 radnika

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika primila je u stalni radni odnos 19 radnika, koji su do sada radili na određeno vrijeme. Njima je ugovore o radu na neodređeno vrijeme uručio Darko Lakić, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“.

Radnici koji su potpisali ugovore na neodređeno vrijeme, su prethodne dvije godine radili u sektorima proizvodnje, održavanja, energetike i razvoja.

Lakić je rekao da su ovi radnici, nakon dvije godine rada na određeno vrijeme, radom i posvećenošću, opravdali povjerenje i zaslužili da dobiju stalno zaposlenje u „Alumini“.

„Drago mi je da ste svojim dosadašnjim radom opravdali povjerenje vaših rukovodioca koji su predložili da budete primljeni na neodređeno vrijeme. Očekujem da ćete i ubuduće nastaviti angažovano i disciplinovano izvršavati svakodnevne radne zadatke, odgovoriti zadatim obavezama i doprinijeti ostvarenju poslovnih ciljeva koji se nalaze pred kompanijom“, istakao je Lakić.

Boban Ivanović, elektrotehničar u službi automatike, kaže da je ovo jedan od najsrećnijih dana u njegovom životu.

-Stalno zaposlenje sigurno predstavlja jednu stabilnost i podstrek za buduće planove među kojima su i zasnivanje porodice – kaže Ivanović i dodaje da je veliki izazov raditi u kompaniji kao što je „Alumina“.

Ugovor na neodređeno vrijeme, poslije dvije godine rada, potpisao je i Vladan Ilić, koji živi kao podstanar sa suprugom i trogodišnjom kćerkom u Zvorniku.

„Radim na Energani, objektu koji predstavlja srce ove fabrike. Dobijanjem ugovora na neodređeno vrijeme, za mene i moju porodicu počinje nova budućnost, jer na ovaj način rješavamo životnu egzistenciju“, ističe Ilić, koji se zahvaljuje svojim rukovodiocima koji su prepoznali njegov dosadašnji rad i zalaganje, uz obećanje da će i ubuduće nastaviti da na najbolji način obavlja svoje radne zadatke.

Menadžment „Alumine“ je, takođe, odlučio da se, zbog potreba izvršenja poslovnih zadataka u kompaniji, jednom broju radnika produži dalji radni angažman na određeno vrijeme. Riječ je o sedam radnika, kojima je ugovore o produženju rada na određeno vrijeme takođe uručio predsjednik Upravnog odbora „Alumine“.

Uručenju novih ugovora o radu prisustvovali su i rukovodioci sektora u „Alumini“ u kojima su zaposleni ovi radnici, kao i Miodrag Spasojević, savjetnik direktora „Alumine“ za tehničko-komercijalne poslove.

Kompanija „Alumina“ zapošljava oko 1.250 radnika među kojima je jedna trećina mlađa od 35 godina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se