20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Žena ubica iz Sokobanje ostavila oproštajno pismo mužu: Ubila sam dijete da ga ne prokockaš

SOKOBANJA – Ivana Pantelić Majstorović (36) iz Sokobanje udavila je kablom svoju osmogodišnju kćerku Nataliju, pa se objesila.

Kako piše Kurir, Ivana je izvršila stravičan zločin i presudila sebi iz osvete suprugu. Dejanu, koji ju je, kako je tvrdila, zlostavljao, maltretirao i bio spreman da prokocka sve, pa i rođeno dijete.

Tragedija se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka u porodičnoj kući Ivanine majke Gordane i očuha Siniše u Sokobanji.

“Ivana je bila obješena o gredu na tavanu dok je tijelo njene kćerke nađeno u ormaru u spavaćoj sobi na prvom spratu kuće. Bili smo užasnuti onim što smo ugledali. Utvrđeno je da je Ivana kćerkicu produžnim električnim kablom davila nekoliko minuta, dok se djevojčica otimala i očajnički pokušavala da dozove pomoć, ali joj je majka rukama zatvarala usta i stezala kabl oko vrata sve dok nije izdahnula. Nakon što je ubila dijete, Ivana je presudila sebi”, rekao je Kuriru izvor iz istrage.

Ivana je prije smrti ostavila jedno pismo za supruga, a drugo majci. Navodno je u oba pisma istakla da se na očajnički korak odlučila zbog poremećenih odnosa sa suprugom Dejanom, koji živi u Beogradu, a nju i kćerku je povremeno posjećivao.

“Dejan je bio u posjeti prije desetak dana, kad su Nataliji slavili rođendan. Tada nisu mogli da se dogovore o nastavku zajedničkog života, što je bio razlog da ona digne ruku na sebe”, pričaju poznanici ove porodice.

Da bi se osvetila suprugu, Ivana je odlučila da ubije i njihovo dijete. U oproštajnom pismu mužu napisala je da više ne može da trpi njegovo zlostavljanje i kockanje, zbog čega je zapao u dugove.

“Pošto si spreman da prokockaš sve, pa i dijete, riješila sam da povedem Nataliju sa sobom”, napisala je Ivana.

U oproštajnom pismu koje je ostavila za majku Ivana je napisala i sljedeće:

“Izvinite što vam nanosim bol. Ali budite zadovoljni jer Natalija i ja idemo na bolje mjesto”.

Klupko tragedije počelo je da se odmotava kad su u utorak iz škole pozvali da pitaju zašto djevojčica nije došla na nastavu.

“Ukućani su počeli da traže dijete, ali nije bilo ni Natalije ni Ivane. Bili su iznenađeni jer su sve njihove lične stvari, kao i mobilni telefoni, ostale u kući i pitali su se gdje bi mogle da odu bez toga. Kako se nisu pojavile do mraka, porodica je slučaj prijavila policiji.

Počeo je detaljan pretres prizemlja i sprata kuće, ali nije bilo nikakvih sumnjivih tragova, sve dok poslije nekoliko sati nije počela i pretraga tavana. Policija je prvo pronašla Ivanu obješenu na tavanu, kao i oproštajna pisma, a potom i tijelo djevojčice u ormaru”, kaže izvor Kurira iz istrage.

Saslušan otac djeteta

Dejan Majstorović juče je saslušan u policiji u svojstvu građanina i izjavio je da sa suprugom u posljednje vrijeme nije bio u najboljim odnosima, ali da nije vjerovao da može doći do ovakve situacije. Navodno, Ivana mu je već nekoliko puta u posljednjih mjesec prijetila da će ubiti dijete i da će dići ruku na sebe, ali on nije vjerovao da može doći do tragedije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se