20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vodno bogatstvo iskoristiti za otvaranje novih radnih mjesta

ZVORNIK – Direktor Javne ustanove /JU/ „Vode Srpske“ Milan Kikić izjavio je danas u Zvorniku da Republika Srpska ima značajno vodno bogatstvo koje se može, kao potencijal, iskoristiti za otvaranje novih randih mjesta.

Kikić je, povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, novinarima rekao da voda i vodno bogatstvo kroz poljoprivredne, industrijske, a posebno kroz hidroenergetski potencijal, može da se iskoristi za otvaranje radnih mjesta.

„Da bi to uspješno sproveli moramo da sačuvamo vodni potencijal, odnosno vodno bogatstvo, i iz tog razloga JU ‘Vode Srpske’ i resorno ministarstvo, u saradnji sa ostalim nadležnim institucijama, privrednim subjektima i državnim preduzećima, trudi se da kroz svoje aktivnosti utiče na što bolje osiguranje i stvaranje uslova oko vodnog bogatstva na nivou Republike Srpske“, rekao je Kikić.

Kikić je rekao da će na području grada Zvornika biti realizovano niz projekata zaštite od voda i izgradnje određenih vodoprivrendih objekata, koji će biti finsnirani iz Fonda solidarnosti Republike Srpske i IPA fondova.

„Iz Fonda solidarnosti Srpske finsniraće se uređenja korita rijeka Sapne, Hoče i Zlatice, dok će se iz IPA findova finansirati uglavnom projekti drinski nasip na području naselja tršić i Tabanci, kao i uređenje dijela obale Sapne i zaštita naselja Ekonomija“, rekao je Kikić

On je dodao da JU „Vode Srpske“ svake godine povodom Svjetskog dana voda organizuje promotivne aktivnosti u cilju skretanja pažnje javnosti na značaj očuvanja voda i vodnog bogatstva u Republici Srpskoj, podsjetivši da je ovogodišnji slogan Svjetskog dana voda „Voda i poslovi“.

Kikić je pristustvovao podjeli edukativnog materijala o Svjetskom danu vode učenicima Osnovne škole „Sveti sava“ Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se