8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Voda oštetila kolovoz na putu Derventa-Srbac

Na magistralnom putu Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac, voda je oštetila dio kolovoza zbog čega se vozi usporeno, dok se na ostalim putnim pravcima saobraćaj odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog kiše koja pada na području Gradiške, Kneževa I Mrkonjić Grada vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, pa se vozačima savjetuje oprez.

Odrona i dalje ima na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Gacko-Tjentište, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu Nova Topla-Klašnice jedan do 1. septembra izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje vijadukta preko ovog putnog pravca radi izgradnje dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor. Saobraćaj će se na ovoj dionici odvijati u oba smjera, a u periodu od 1. maja do 30. juna svakodnevno će biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 časa uveče do 05.00 časova ujutro. Obustava saobraćaja maksimalno će trajati pola sata.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim vožnje u naseobini Lišnja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, te na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka. Zbog izgradnje vijadukta na auto-putu saobraćaj će privremeno biti obustavljen na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog. Izmjene saobraćaja na snazi su na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putu Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani zbog sanacije kolovoza, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika „Holding Drinaturs“.

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. U periodu do 1. aprila transport će se izvoditi u odjelu jedan „Kravica Polom“, od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 „Križevica“, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam „Kravica Polom.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pola sata.

Zbog modernizacije saobraćajnice u banjalučkoj Ulici Veljka Mlađenovića produžena je obustava saobraćaja do 30. aprila na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U Federaciji BiH su zbog deminiranja na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Dusine od 8.00 do 16.00 časova aktuelne povremene polučasove obustave saobraćaja.

Radovi se izvode tri lokacije na dijelu magistralnog puta Konjic-Doljani i to na ulazu u Konjic, te na dionicama Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani na mostu u mjestu Višići.

Izmijenjen je i režim saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo tranzit, gdje je zbog pomijeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila mase veće od tri i po tone i autobuse. Dok traje zabrana, ova vozila saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se