23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Usporen saobraćaj zbog kiše

Odvijanje saobraćaja ovog jutra je donekle usporeno jer su kolovozi mokri i klizavi zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U kotlinama i duž rijeka magla smanjuje vidljivost, a jutros je posebno izražena na području Kneževa, gdje je vidljivost smanjena na 30 do 50 metara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a iz AMS izdvajaju pravce Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Rogolji – Mliništa, Jezero – Novo Selo, Karanovac – Kneževo – Ugar, Sastavci – Ustiprača, Višegrad – Vardište, Brodar – Rudo, Vlasenica – Han Pijesak, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini i Gacko -Tjentište.

Radi deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar – Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od danas do 15. marta od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a 10 minuta vozila će biti propuštana.

I na magistralnom putu Tuzla – Orašje, u mjestu Dusine, na području Federacije BiH, od 8.00 do 16.00 časova najavljene su polučasovne obustave saobraćaja radi deminiranja terena.

Danas počinju radovi na polaganju cjevovoda na ulazu u Konjic, na magistralnom putu, pa će se saobraćaj odvijati usporeno, jednom trakom.

Za danas je najavljen i početak radova na sanaciji mosta preko rijeke Krupe u Višićima, na istom magistralnom putu, na dionici Čapljina – Doljani. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Na dionici Nova Topola – Klašnice, radi izgradnje vijadukta, na dionici auto-puta saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko – Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko – Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje puta Nevesinje – Berkovići, dionica Vojne – Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva saobraćaj je privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina – Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža pet tona ukupne mase i viša od 3,5 metra.

Na dionici magistralnog putu dionica Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar – Milići u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja.

U većem dijelu Federacije BiH saobraća se po vlažnim, odnosno mokrim kolovozima, a zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatni oprez se savjetuje na dionicama u usjecima, posebno na pravcima Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Prozor – Jablanica, Bugojno – Novi Travnik i Crna Rijeka – Jajce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se