23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uradi-sam: originalni umjetnički predmeti od dugmadi

Dugmad je definitivno ona vrsta sitnice bez koje ne bismo mogli da zamislimo dan, ali pored njihove nesumnjive praktičnosti, dugmad nam pomaže i da sami stvorimo prave male umjetničke projekte. Ako volite da se bavite ovakvim detaljima i čuveni „crafting“ vam je jedan od omiljenih hobija, razmislite kako sve možete iskoristiti dugmad, koja je i veoma jeftina u svim pozamanterijama, a može nam pomoći da napravimo prave art predmete.

Dugmad kao osnova za slike

Dugmad može biti od velike pomoći za pravljenje različitih slika, koje će svakako biti jeftinija varijanta nego njihova kupovina u galeriji.

dugmad (3)Za početak, dugmad možete koristiti za minijature. Možete birati dugmad u srebrnoj ili zlatnoj boji, malo prefinjeniju, koju ćete lijepiti na karton u obliku svojih ili inicijala člana porodice. Tako vam dugmad pomaže da napravite zanimljiv predmet koji će osvježiti vaš zid.

Druga opcija je da dugmad postane osnov za razne kolaže. Tako vam dugmad može pomoći da napravite i veće slike, za to vam čak neće biti potrebno ni mnogo strpljenja: biće dovoljno samo da koristite krupniju dugmad u određenoj boji. Na primjer, na nacrtano stablo dodajte zelenu dugmad koja će predstavljati lišće.

Mogućnost je, takođe, da koristite dugmad u raznim nijansama jedne boje, te stvarate ombre oblike – na primjer, da dugmad oblikuje formu ptice ili leptira u ombre stilu. Uz to, možete koristiti dugmad i tako da formira oblik srca i cvijeta, a posebno zanimljivo djeluje i bijela dugmad kombinovana sa crnom, u različitim dimenzijama, uz pomoć koje lijepljenjem možete dobiti ovčice.

Kada smo već pomenuli dugmad uz pomoć koje ćete oblikovati cvjetiće, ne libite se da napravite i čitavu livadu. Uz dugmad, trebaće vam i zeleni flomasteri ili tempere, uz pomoć kojih ćete iscrtati travu i lišće, dok će vam dugmad pomoći da formirate cvjetove. Jedinstveno, prelijepo i simpatično!

dugmad (2)Dugmad za čestitke za sve povode

Uvijek su najljepše čestitke od srca, pa zašto onda ne biste iskoristili dugmad da napravite unikatnu čestitku i tako najdražima poželite sreću bilo kojim povodom?

Na čestitke od kartona možete lepiti zelenu i crvenu dugmad tako da napravite novogodišnju jelku, bijelu dugmad tako da formirate snješka, a bijelu i srebrnu dugmad da oblikujete vjenčanicu, odnosno crnu dugmad da oblikujete odjelo, onda kada želite da čestitate svadbu.

Posebno lijepo izgleda dugmad raznih boja korišćena tako da formira oblik cucle, onda kada vam zatreba čestitka za rođenje djeteta.

Dugmad pomaže i onda kada pravite rođendanske i čestitke za kumove – sjetite se, kum nije dugme! – a takođe, dugmad kombinovana sa aplikacijama od čipke učiniće zaista svaku čestitku otmenom i prefinjenom. Dajte mašti na volju!

Satovi, ogledala i držači za nakit

Na samom kraju, nešto komplikovaniji ali i dalje fenomenalni predmeti jesu satovi i ogledala. Uz dugmad raznih boja, biće vam potreban i stari sat. Dugmad u posebnoj boji za svaki broj lijepite preko brojeva i dobićete zanimljiv sat.

Takođe, staro ogledalo možete osvježiti tako što ćete na njegov okvir zalijepiti dugmad raznih dimenzija – što je ram deblji i što dugmad u većem broju budu upotrebljena, ogledalo će impresivnije izgledati.

Na samom kraju, od stare kartonske kutije presvučene platnom napravite držač za nakit, tako što ćete zašiti bijelu dugmad na njenu prednju stranu u formi srca, a na dno dodati dugmad većih dimenzija o koju ćete okačiti ogrlice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se