15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U nedjelju ljepše vrijeme, ali tek od četvrtka pravo proljeće

Lijepo proljećno vrijeme u Republici Srpskoj, sa temperaturom koja će postepeno prelaziti 20 stepeni očekuje se od četvrtka, 31. marta, rekao je Srni dežurni sinoptičar Igor Kovačić.

On je dodao da se u Republici Srpskoj sutra očekuje promjenjivo oblačno, prohladno i suvo vrijeme, uz mogućnost slabe kiše, a na planinama i kratkotrajnog snijega sa najvišom temperaturom vazduha do 14 stepeni Celzijusovih.

„U nedjelju, 27. marta, biće sunčanije i toplije, ali prema večeri očekuje se novo naoblačenje sa zapada. Najviša temperatura vazduha od 12 do 17 stepeni“, dodao je Kovačić.

Prema njegovim riječima u ponedjeljak, 28. marta, može se očekivati oblačno vrijeme uz povremene padavine.

„Na zapadu će ujutru biti prolazno jače kiše, a poslijepodne moguć je kratkotrajni pljusak. Na istoku i jugu tokom dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme uz mjestimičnu i povremeno slabu kišu. Na sjeveroistoku će biti pretežno suvo, poslijepodne po koji pljusak. Prema večeri očekuje se djelimično razvedravanje i preovladavaće suvo, osim na jugozapadu i istoku, gdje još ponegdje može biti mjestimične kiše. Najviša temperatura vazduha biće od 10 do 17 stepeni“, naveo je Kovačić.

On je rekao da se u utorak, 29. marta očekuje sunčano i toplije vrijeme, posebno na sjeveru sa temperaturom do 20 stepeni, dok se u srijedu još može očekivati promjenjivo vrijeme, sa mogućom kišom na sjeveru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se