15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Tri radnika povrijeđena u eksploziji gasa u Bijeljini

BIJELJINA – U eksploziji gasa na benzinskoj pumpi „Dragstes“ u Ljeljenči kod Bijeljine juče ujutro povrijeđeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).

Oni su zadobili opekotine po licu i rukama i prevezeni su u bijeljinsku bolnicu „Sveti vračevi“.

Iz CJB Bijeljina juče su saopštili da im je ovaj slučaj prijavila bijeljinska Vatrogasna jedinica.

– Prema prijavi, eksplozija na benzinskoj pumpi „Dragstes“ u Ljeljenči se desila oko 11.15 časova prilikom pretakanja gasa. Usljed eksplozije povrijeđena su tri lica koja, na sreću, nisu životno ugrožena. Vatru su ugasili vatrogasci, a uzrok izbijanja požara još nije utvrđen – saopšteno je iz CJB Bijeljina.

U bijeljinskoj Vatrogasnoj jedinici su kazali da se sve desilo kada su radnici na pumpi „Dragstes“ pokušali da pretoče propan gas iz jedne manje cisterne u druge boce.

– Ta cisterna je puštala gas, a navodno u njoj ga i nije bilo puno. Radnici su željeli da ga sačuvaju pa su ga prebacivali u boce. Međutim, tokom istakanja nešto je zapalilo gas koji je curio i došlo je do eksplozije i požara. Tu su bila četiri radnika, od kojih je trojicu udario vatreni talas, a četvrtog je spasilo to što je bio iza kamiona – rekli su u Vatrogasnoj jedinici Bijeljina.

Pojasnili su da je, kada su oni došli na intervenciju, vatra već bila zahvatila cisternu i obližnji kamion pored.

– Osim kamiona, gorio je i elektroagregat, ali srećom brzo smo ugasili požar i spriječili da se proširi. U gašenju su učestvovala četiri vatrogasca i jedno vozilo. Šteta je velika. Uzrok nije utvrđen, treba da se vidi šta je izazvalo varnicu koja je prouzrokovala eksploziju gasa – rekli su u Vatrogasnoj jedinici Bijeljina.

Nadležni u benzinskoj pumpi „Dragstes“ juče nisu željeli da komentarišu ovaj događaj.

Prisutni na benzinskoj pumpi ispričali su juče da su čuli eksploziju, a zatim vidjeli vatru.

– Bilo je ljudi koji su potrčali da pomognu povrijeđenima, drugi su se skamenili i nijemo posmatrali šta se događa, a neki su zvali Hitnu pomoć i vatrogasce. Srećom, radnici su uprkos opekotinama živi i vjerujem da će se brzo oporaviti. Prizor poslije eksplozije je bio stravičan – rekao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Van životne opasnosti

U bijeljinskoj bolnici „Sveti vračevi“ kazali su da su tri povrijeđena radnika sa benzinske pumpe „Dragstes“ zadobili opekotine drugog i trećeg stepena.

– Ova tri pacijenta zadržana su na liječenju i zbrinuti su u Urgentnom bloku. Povrede koje su zadobili jesu teške, ali nisu opasne po život – rekao je direktor bolnice „Sveti vračevi“ Siniša Maksimović, piše Glas Srpske. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se