20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Traktoristima uručena rotaciona svjetla

ZVORNIK – Predstavnici Auto moto društva „Semafor“ iz Zvornika danas su u zvorničkom naselju Čelopek podijelili vozačima traktora i drugih poljoprivrednih mašina, po deset žutih rotacionih svjetala i svjetloobojenih prsluka, kao i edukativni materijal s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.

Ovu aktivnost pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ provodi Auto moto savez Republike Srpske u saradnji sa ministartvima unutrašnjih poslova, saobraćaja i veza i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao i sa lokalnim zajednicama.

Domaćin aktivnosti u Čelopeku, kod koga su se okupili i drugi traktoristi, bio je poljoprivrednik Čedo Erić koji posjeduje više traktora i poljoprivrednih mašina.

Sekretar Auto moto društva „Semafor“ Vladanka Ješić rekla je da se ova aktivnost provodi u 50 opština Republike Srpske, dodavši da je cilj provođenja kampanje povećanje bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj kroz povećanje bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.

Poljoprivrednim Savo Erić rekao je da je veoma dobro što stručni ljudi pomažu traktoristima i vozačima poljoprivrednih mašina da se bezbjednije kreću u saobraćaju.

On je naglasio da je saobraćaj, kad je u pitanju područje zvornika, veoma intenzivan i da ga traktori usporavaju, posebno u vrijeme sezonskih radova, ali su poljoprivrednici primorani da voze poljoprivredne mašine i magisralnim putevima kako bi došli do svojih oranica.

„Zato je obilježavanje poljoprivrednog vozila i svjetloobiojeni prsluk dobra preventiva za traktoriste, jer ih drugi vozači lakše uočavaju, čime se izbjegavaju neželjene posljedice“, rekao je Erić.

I ostalih devet traktorisa, kojima su uručena rotaciona svjetla i prsluci, zahvalili su se na ovoj akciji, koja je provedena baš u njihovom naselju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se