18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Sušači za ruke u skladu sa enterijerom toaleta: trikovi

Kada je uređenje toaleta u javnim prostorima u pitanju, sušači za ruke spadaju među prvi izbor dekoratera. Njihova nesumnjiva praktičnost i efikasnost upotrebe ono su što ih ističe, kao i činjenica da, nakon što sušači za ruke bivaju postavljeni, nije potrebno voditi mnogo računa o njima kao što je to slučaj sa ubrusima za ruke, odnosno mašinama u koje se oni postavljaju.

Kako sušači za ruke uglavnom dolaze u nekoliko formi, to se postavlja pitanje i kako ih uskladiti sa enterijerom, tako da on ne izgleda jednolično – evo nekoliko trikova baš za ovaj problem.

Sušači za ruke u restoranima i kafićima

Dok se restorani i kafići utrkuju da što boljom ponudom oduševe svoje goste, dekorateri enterijera trude se da i njihovim izgledom isprate isti cilj. Tako se sušači za ruke, radi estetike, nerijetko nalaze prekoputa lavaboa ili se postavljaju nezgodno visoko.

Ovo je prva greška na koju bi trebalo da obratite pažnju: sušači za ruke moraju se naći u blizini lavaboa, najbolje sa njegove desne ili lijeve strane, nikako prekoputa, kako bi se jednostavno koristili. Takođe, sušači za ruke bi trebalo da budu dostupni svim gostima bez obzira na visinu, što dakako znači i djeci – sigurno ne želite da sušači za ruke budu odgovorni za to što Vam se posjetioci neće vratiti.

Kako biste stvorili ugodnu atmosferu, najbolje je sušače uklopiti sa enterijerom. Kako oni uglavnom dolaze u bojama metala ili pak pastelnim bojama kada su sušači za ruke u koje se stavljaju ruke radi sušenja u pitanju, to bi trebalo da vodite računa da ovu njihovu karakteristiku nekako povežete sa cjelokupnim toaletom.

To ćete najlakše učiniti ako sušači za ruke budu praćeni metalnim okvirom ogledala i metalnim dodacima poput slavine ili dozera za sapun. Ako u toaletu restorana ili kafića dominira drvo, sušači za ruke veoma lako se mogu sakriti drvenom ladicom na koju možete postaviti biljku radi potpunog ugođaja prirode.

Sušači za ruke u toaletima institucija

Slično važi i za toalete institucija ili firmi, u koje se takođe gotovo obavezno postavljaju sušači za ruke. Kako biste preduprijedili mogućnost da ovaj prostor djeluje jednolično, predlažemo da sušači za ruke budu kombinovani sa staklom i metalom. To se veoma lako postiže ukoliko sva oprema za kupatilo dolazi u jednakoj metal-varijanti.

Staklo možete nadograditi tako što će njime biti zaklonjeni sušači za ruke, i povezano sa ostatkom enterijera staklenim policama na kojima mogu stajati različite bočice ili pak flajeri i reklame.

Druga mogućnost je da se sušači za ruke takođe sakriju drvetom, ali isključivo tako da lako budu dostupni oku. Kako je njihova prvobitna namjena upotreba, to je veoma važno da sušači za ruke ipak budu donekle vidljivi, te je njihovo prekrivanje do polovine odličan izbor za sve one koji cijene i estetiku u enterijeru. Pritom, na ovaj način sušači za ruke mogu biti povezani sa ostatkom prostora kombinacijom drveta i metala umjesto metala i stakla, što se najlakše postiže opremom za kupatilo rađenom od ove dvije vrste materijala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se