5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Stražarka spriječila masakr u sudu

Sudska stražarka Katarina Maričić Veljković zadržala je naoružanog lažnog policajca M. K. (63) na ulazu u Prvi osnovni sud i tako spriječila tragediju!

Već na vratima parničnog odjeljenja Prvog osnovnog suda na Bulevaru Mihajla Pupina stariji muškarac je bio sumnjiv Katarini. Sumnje su potvrđene kada je rendgen pokazao da se u dubini torbe krije predmet koji je isuviše nalikovao – pištolju. Muškarac je, međutim, uporno ponavljao da nikakvog pištolja u torbi nema, te da je on kolega policajac. Da dokaže te tvrdnje, pokazao je i svoju značku.

Stražarka je, međutim, insistirala na tome da se torba ponovo provuče kroz rendgen, i tek iz trećeg puta muškarac je priznao: “Da, imam napunjen pištolj, nisam ni znao da je tu, nije moj, našao sam ga prije nekoliko godina!”.

– Straža ga je zatim pretresla, provjerila značku kojom je mahao i utvrdila da je lažna. Umjesto svoje slike, u navodnu identifikaciju je zalijepio sliku pokojnog oca, koji je penzionisani policajac. Tada je straža pozvala policiju, koja ga je odvela – kaže za “Blic” izvor upoznat sa incidentom.

Muškarac je krenuo u ostavinsko odjeljenje, na parnicu za nasljeđivanje imovine koju vodi s porodicom. Nakon privođenja, policija mu je odredila pritvor.

Bez oružja i stalnog posla

Stražarka Katarina nije juče za “Blic” mogla da govori bez dozvole predsjednika Prvog osnovnog suda. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, Katarina, koja je majka dvoje djece, na mjestu stražara u sudu radi već šest godina, ali nažalost – samo na određeno. Plata sudskog stražara je minimalna, ugovor se produžuje svaka tri mjeseca, a nije im dozvoljeno ni da nose oružje, pa Katarina za hrabrost i pribranost u rješavanju ovog slučaja zaista zaslužuje čestitke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se