20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srbija: Sve službe u pripravnosti zbog najavljenih padavina

BEOGRAD – Na području Srbije je na snazi žuti meteoalarm, a na terenu su sve nadležne službe koje saniraju posljedice poplava i obezbjeđuju najproblematičnije kote zbog najava meteorologa da će krajem dana doći do obilnijih padavina.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da situacija u zemlji nije promijenjena u odnosu na juče jer je tokom noći padala kiša uglavnom slabijeg intenziteta, prenose beogradski mediji.

„Ono što se najavljivalo iz RHMZ-a, od kolega iz Brisela i ruske strane je da danas počinju jače padavine i da će se intenzivirati do 21.00 čas večeras. Od pre 48 časova je stanje potpune pripravnosti. Svi naši timovi, timovi vojske i policije, su u povećanom stepenu pripravnosti i situacija se prati iz sata u sat“, objasnio je Marić.

Vanredna situacija i dalje je na snazi u 13 opština i tri grada.

Koristiti isključivo glavne puteve

Auto-moto savez Srbije /AMSS/ apelovao je na vozače da koriste isključivo glavne putne pravce zbog kiše i snijega na visokim planinama, te aktiviranja velikog broja klizišta, saopšteno je iz AMSS.

U saopštenju je precizirano da su obilne padavine prethodnih dana aktivirale veliki broj klizišta, dok učestali odroni dodatno otežavaju saobraćaj dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Zbog klizišta dodatno je usložen saobraćaj i na đerdapskom putu na području Majdanpeka.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se