15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Slobodanka Tošić osuđena na dvije i po godine zatvora

SARAJEVO – Sud BiH osudio je Slobodanku Tošić na kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi, u predmetu „Lutka“, koja se tereti za nekoliko teških ubistava, pokušaje ubistava, te oružane pljačke i pranje novca.

Tošićeva, bivša mis fotogeničnosti BiH, optužena je za zločinačko udruživanje, u vezi sa teškim ubistvom, javili su federalni mediji.

Ona se dovodi u vezu sa Darkom Elezom koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke.

Tošićeva je osuđena zbog toga što je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 13. aprila 2006. godine.

NJoj će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 17. maja do 21. augusta prošle godine.

Tošićeva i njen branilac nisu se pojavili na izricanju presude.

Osuđena u narednih 15 dana ima pravo na žalbu, a u međuvremenu vrijede ranije izrečene mjere zabrane.

Tošićeva je uhapšena prošle godine u Hrvatskoj, nakon čega je predata pravosudnim organima BiH, a u avgustu prošle godine puštena je na slobodu uz određene mjere zabrane.

Tošićeva se, prema navodima optužnice, tereti da je tokom 2006. godine namamila Đorđa Ždrala zvanog Đoka /izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva LJubiše Savića Mauzera/ u sačekušu u naselju Vranješ, kada je pokušana njegova likvidacija.

Ždrale je tokom svog svjedočenja u predmetu „Lutka“ rekao da je Slobodanku upoznao u zatvoru, gdje je dolazila u posjetu djedu, a da ju je, takođe, jednom vidio u društvu Darka Eleza u kafiću „Ginis“.

On je ispričao da je, kada god se nalazio sa Slobodankom, ona insistirala na tome da na vozilu budu zatamnjena stakla.

Dan kada je pokušana Ždralova likvidacija, Slobodanka mu je poslala SMS da dođe po nju u Rogaticu. Kada je krenuo prema Lukavici, Slobodanka je Ždralu rekla da ima ispit, te da od prijateljica mora uzeti skriptu pa je tamo povezao. Dovezli su se u naselje Vranješ, gdje su na njega pucala dvojica muškaraca.

Akcija „Lutka“ obuhvata 32 osumnjičena lica koja su, osim ubistava i pokušaja ubistava, osumnjičena za nekoliko pljački koje premašuju 14 miliona KM.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se