15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Šešelj: U Hagu će mi biti izrečena drakonska kazna, ali manja od Karadžićeve!

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj kaže da je “saznao da će mu izrečena kazna u Haškom tribunalu biti drakonska, mada manja od kazne prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću”.

On je rekao novinarima u Beogradu da dobrovoljno neće ići u Hag na izricanje presude. “Da li će da me nose na aerodrom ili nešto drugo, ne znam”, rekao je Šešelj.

Komentarišući izjavu potpredsjednika Vlade Srbije Rasima LJajića da je Haškom tribunalu poslat izvještaj o poteškoćama sa izručenjem Šešelja u Hag, lider radikala je rekao da je vlastima Srbije poteškoća to što je on težak.

“Razumem njihove poteškoće, ja sam prilično težak, imam više od 130 kilograma”, rekao je Šešelj na skupu radikala u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

On je dodao da nije dobio nikakve nove pozive ili obavještenja o saslušanju u Specijalnom sudu povodom zahtjeva da bude izručen Tribunalu, nakon što je saslušanje odgođeno 10. marta, prenijeli su beogradski mediji.

Šešelj je ponovio da ni njegovih troje stranačkih kolega, koje Haški tribunal traži zbog navodnog pritiska na svjedoke, neće dobrovoljno otići u Hag.

On je dodao da će prvi predizborni miting radikala biti održan 24. marta na Trgu Republike u Beogradu kada će se prisjetiti žrtava NATO bombardovanja 1999. godine, protestovati protiv kazne koja će tog dana biti izrečena Radovanu Karadžiću za ratne zločine i biti izraženo protivljenje sporazumu sa NATO.

On je dodao da će tokom izborne kampanje biti održano 30 mitinga, od kojih će jedan biti održan u Prištini, a jedan u Gračanici.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se