23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Savjet za bezbjednost saobraćaja organizovao predavanja za maturante

ZVORNIK – U sklopu aktivnosti Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornik u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u toku ove sedmice sprovedena su predavanja pod nazivom „Učenik kao budući vozač – prava i obaveze“.

Kao ciljna grupa odabrani su učenici završnih razreda ove škole jer će se oni uskoro pojaviti u saobraćaju kao vozači.

Predavači Željko Bošnjak i Aleksandar Vasiljević, članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja, rekli su da se ova aktivnost koja je počela u ponedeljak završava danas, te da se predavanja odnose na faktore rizika za mlade vozače.

– Kroz ova predavanja pokušavamo im ukazati na osnovne rizike koji će ih čekati kada sutra budu učestvovali kao vozači u saobraćaju u smislu povećane brzine, nepažnje, psihovizičke nespremnosti i drugog – rekao je Bošnjak.

Vasiljević koji je načelnik odjeljenja saobraćajne policije u Zvorniku, napomenuo je da je veliki procenat učešća mladih vozača u saobraćajnim nezgodama, ali je naglasio da je, kada se pogleda statistika, stanje generalno dosta bolje u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine, naročito kada su u pitanju nezgode sa smrtnim posljedicama.

On je napomenuo da je neprilagođena brzina godinama osnovni uzrok saobraćajnih nezgoda, a odmah na drugom mestu je vožnja pod dejstvom alkohola.

Predavanja kojima su obuhvaćeni maturanti zvorničke srednje škole su još jedna jedna u nizu aktivnosti koje preduzima gradski Savjet za bezbjednost saobraćaja u cilju povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, a pored Bošnjaka i Vasiljevića, predavači su bili i Siniša Vukotić, Goran Milošević, Bojan Stevanović i Aleksandar Kosanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se