9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pretresi na 18 lokacija u Tuzlanskom kantonu: Uhapšeno šest osoba na području Tuzle i Lukavca

TUZLA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u akciji izvedenoj na području Lukavca i Tuzle jutros su uhapsili šest osoba koje se sumnjiče za veliki broj teških krađa počinjenih unazad godinu dana.

Akcija je izvedena po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli, a policija je izvršila pretrese na dvadesetak lokacija u ove dvije opštine.

Po riječima portparola MUP-a TK Izudina Šarića, spomenuta grupa kriminalaca počinila je više od 50 teških krađa, najčešće provaljujući u stanove i privatne stambene objekte u Tuzli i Lukavcu.

„Prilikom pretresa objekata i vozila koje su koristili, službenici policije pronašli su određenu količinu tehničke robe, mobitela, zlatnog i srebrenog nakita, te drugih vrijednih predmeta za koje se osnovano sumnja da potiču iz ovih krađa. Jednu osobu smo ranije priveli i pritvorena je na mjesec dana, a jutros je privedeno još šest osoba iz ove kriminalne grupe“, izjavio je Šarić.

Nakon što bude završena kriminalistička obrada, uhapšene osobe biće predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, rečeno je Feni u MUP-u Tuzlanskog kantona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se