9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Poetsko i muzičko veče u čast mladih bračnih parova

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć održano tradicionalno „Poetsko i muzičko veče“ kojim je obilježen Dan mladenaca, Svjetski dan poezije i dolazak proljeća.

Manifestaciji koja se u našem gradu održava 19. godinu zaredom prisustvovala su 23 mlada bračna para koji su se vjenčali u prethodnih godinu dana. Njima su uručeni cvijeće i prigodni pokloni koje je za njih obezbjedila Gradska uprava Zvornik, dok su im članovi Kreativne sekcije Narodne biblioteke i muzejske zbirke uručili lijepe čestitke koje su sami izradili.

U programu su, sa najljepšim pjesmama, muzikom, stihovima i dramskim prikazima učestvovali Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i učenici Tehničkog školskog centra.

Predsjednik zvorničke „Prosvjete“ Radosav Perić rekao je da je ovo lijepa kulturna manifestacija koja je u Zvorniku održana prvi put 1998. godine.

– Prvu manifestaciju održali smo u zvorničkoj osnovnoj školi i tadašnji učenici kasnije su bili mladenci i još više su uljepšali naše naredne manifestacije. Inače, ova tri događaja obilježavamo zajedno jer je proljeće simbol rađanja i ljubavi, ljubav je najljepše osjećanje koje sjedinjuje mladence, dok su pjesnici najveće inspiracije nalazili u proljeće kad se budi priroda, a česta tema pjesama je upravo ljubav – rekao je Perić.

Novina od prošle godine na ovoj manifestaciji je i predstavljanje najstarijeg zvorničkog bračnog para. Ove godine su to Hristina i Slavko Hajduković koji su u braku 62 godine. Njima je uručen poklon, a oni su mladima prenijeli savjete za dugovječan brak.

Organizator „Poetske i muzičke večeri“ čije je učesnike, mladence i sve prisutne u velikoj sali Doma omladine blagosiljao protojerej-stavrofor Vidoje Lukić, bilo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, a pokrovitelj Grad Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se