23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Oljine torte obišle svijet

Olivera Milićević iz Kiseljaka kod Zvornika za život zarađuje izradom raznih poslastica

ZVORNIK – Olivera Milićević, samohrana majka iz Kiseljaka kod Zvornika, izdržava sebe i dvoje djece, izradom raznih vrsta poslastica. NJene torte i razni kolači stigli su do Pariza, Šavajcarske, Austrije i drugih zemalja u Evropi. U svaki proizvod utkana je ljubav i kerativnost, a kako reče, najvažnije joj je da je mušterija zadovoljana ukusom i izgledom njenih proizvoda.

– Počela sam iz želje da svome Luki /9/ i ćerki Eni /4/ napravim nešto posebno, po čemu će pamtiti rođendanaNske zabave. U početku su to bile obične torte, kolači i medenjaci, a onda sam na internetu vidjela i uradila 3D tortu medvjedića. To je oduševilo prvo moju djecu, a kasnije i komšije, kako mlađe, tako i starije. Nisam razmišljala da se time bavim, ali kada su počele da pristižu narudžbe, odlučila sam da mi to bude osnovno zanimanje.

Olivera se trudi da prati nove trendove u poslatičarstvu. Čim se pojavi neki novi proizvod, ona nauči da ga pravi i u svaki unosi dio svoje kreativnosti. Najveća nagrada za nju je oduševljenje djece i drugih mušterija.

– Prije dvije godine u Kiseljaku, koji je prije poslednjeg rata u Bosni i Hercegovini, bilo poznato turističko mjesto, organizaovan je Sajan tradiconalne kuhinje i rukotvorina. Za tu priliku sam napravila medenjake i tortu, na kojoj sam rojal masom napravila šare kao na heklanim stolnjacima. Na televiziji je snimljen prilog o tome i tako se za mene čulo šire. Jedna gospođa mi je naručila tortu za svadbi i tako su počele da stižu narudžbe. Mislim da se moji proizvodi traže prije svega zbog kvaliteta ali i izgleda, na čemu posebno insistiram, rekla nam je Olivera

Izrada svake torte zahtjeva dosta rada i kreativnosti, a veoma je bitna tehnika ukrašavanja.

– Posebno se traže medenjaci koji se mogu ukrašavati na razne načine. Svaki detalj je jako važan. Ukrasi zavise od prilike za koju se proizvod izrađuje. Posebni su za dječije rođendane, posebni za svadbe ili kao personalni pokloni. Meni su naročito intersesantni slatki stolovi, jer su to male pozornice na kojim se postavljaju torte, cake, popsi, mafini, obično na zadate teme. Sve pravim sama, od slatkiša, dekoracija, rođendanskih banera i drugog, dodaje Olivera.

Sa svojim proizvodima, do sada je učestvovala na više manifestacija. Od „Zlatnih ruku Zvornika i Višegrada“, Sajmu turizma i gastro kulture „Bjeljina-turist 2015“ i na humanitarno prodajnoj izložbi za djecu sa posebnim potrebama u Bjeljini, do ovogodišnjeg Sajma tradicionalne kuhinje i rukotvorina u Kiseljaku.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se