18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Obrt u slučaju čedomorstva kod Doboja: „Sanjin otac je i otac njene bebe“

DOBOJ – Milivoje Bogojević iz Trnjana, suprug Vojkane Bogojević, osumnjičene za ubistvo dvije bebe koje je rodila njihova mentalno zaostala kćerka Sanja, biće podvrgnut DNK analizi, kako bi se utvrdilo da li je on otac jedne ubijene bebe.

Ranije je DNK analizom, koja je rađena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci, utvrđeno da je otac jedne od dvije bebe čiji su ostaci ispitivani jedan od trojice osumnjičenih za obljubu nad nemoćnim licem, Vid Janković iz Dugog Polja i Žarko Cvijetić iz Skugrića kod Modriče, te Rade Bogojević iz Trnjana. DNK druge bebe nije se poklopio ni sa jednim od njih. Tada je postalo jasno da Sanja nije imala odnos samo s njih trojicom, odnosno da je otac jedne od beba neko četvrti.

„Na osnovu rezultata DNK analize i svih drugih materijalnih dokaza odlučiće se o daljem toku postupka, a sve u cilju donošenja konačne tužilačke odluke u ovom predmetu“, navode u dobojskom Okružnom tužilaštvu.

Istraga proširena i na oca djevojke

Skoro dva mjeseca nakon hapšenja Vojkane i trojice muškaraca istraga u ovom predmetu je proširena i na oca djevojke, koji je nakon hapšenja supruge plačući medijima izjavio da ništa nije znao o onome za šta Vojkanu terete, te da nije primijetio da je Sanja trudna.

Prema nezvaničnim informacijama, Milivoje se najviše protivio izmještanju djevojke iz kuće, koja je zbog sumnje da je žrtva seksualnog zlostavljanja krajem avgusta prošle godine po nalogu pravosudnih institucija prvobitno smještena u ustanovu u Doboju, a potom u ustanovu u FBiH.

Ukoliko nalaz pokaže da Milivoje nije otac jednog djeteta, potraga za ocem se nastavlja.

U svojoj izjavi, koju je ranije dala istražiocima, Sanja Bogojević je navela da je imala seksualne odnose sa trojicom uhapšenih i da su oni očevi tri ubijene bebe. Ona je tokom istrage tvrdila da je u decembru 2010. godine, potom u oktobru 2012. i u julu 2014. godine imala seksualne odnose s Vidom Jankovićem, Žarkom Cvijetićem i Radetom Bogojevićem, nakon čega je ostala trudna, a potom se porodila u septembru 2011, zatim u julu 2013. i u aprilu 2015. godine.

Za ubistvo dvije bebe je osumnjičena njena majka Vojkana, koja je tijela zakopala na njivi u blizini kuće. Treću bebu navodno je ubila sama Sanja, po nalogu svoje majke. Tijelo te bebe još nije pronađeno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se