9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Nove medalje za zvorničke atletičare

Ovog vikenda mladi atletičari Zvornika učestovali su na zimskom prvenstvu BiH u bacanjima i skokovima u Sarajevu i nastupali su na trećem novosadskom krosu pod nazivom „Trčim za dječiji osmjeh“.

Na prvenstvu BiH, atletičari Zvornika uspješno su započeli sezonu na otvorenom osvojivši šest medalja tri srebrne i tri bronzane.

Milica Pelemiš u skoku u dalj zauzela je drugo mjesto, a u troskoku treće. Milica Poznanović u bacanju kugle osvojila srebrnu medalju, a u bacanju koplja bronzanu. Stana Savić u seniorskoj konkurenciji osvojila je srebrnu medalju u troskoku, a Petar Mandić bio je treći u skoku u vis.

Na novosadskom krosu „Trčim za dječiji osmjeh“, zlatne medalje osvojili su Uroš Smiljanić na 100 m, Danijel Erić na 400 m i Alesandro Manojlović na 800 m. Srebrne medalje osvojili su Maja Stevanović na 100 m i Danijela Erić na 400 m, dok su bronzane medalje osvojili Petar Mandić i Teodora Jevrić.

Trener zvorničkih atletičara, Momčilo Mandić kaže da ovaj klub u aprilu atletičare Zvornika očekuje nekoliko jakih takmičenja, a na prvom mjestu je nastup za reprezentaciju BiH 19. aprila u Turskoj na Kupu Evrope za mlade gdje će nastupiti Jelena Macanović na 100 m i Milica Pelemiš u skoku u dalj.

– Čestitamo i Milici Poznanović koja je izborila nastup za reprezentaciju BiH u bacanju kugle i njen nastup očekujemo u maju – rekao nam ke trener Momčilo Mandić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se