15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Nemiri u Briselu: Protesti na ulicama, sukob sa policijom

Pristalice desničarskih organizacija okupile su se u centru Brisela. Nekoliko stotina ljudi odjevenih u crno došlo je u nedelju na mjesto sjećanja na žrtve terorističkih napada u centru Brisela, skandirajući: „Svi su protiv DAEŠ-a“. Okupljene potiskuje policija.

U ovom trenutku ispred zgrade briselske berze nalazi se policijski kordon u nekoliko redova, policija potiskuje „huligane“ koji pale baklje i bacaju petarde. Mediji javljaju da su viđeni i nacistički pozdravi.

Iza policijskog kordona nalazi se vozilo s vodenim topom koji za sada nije upotrebljen.

Kako prenose mediji, desničari su se okupili u centru gdje je prethodno organizovan skup u čast žrtava nedavnog terorističkog napada.

Pored briselske berze trebalo je da bude održan „Marš protiv straha“, ali su ga organizatori odložili iz bezbjednosnih razloga.

Dvije eksplozije odjeknule su na međunarodnom aerodromu u Briselu 22. marta ujutru. Treća eksplozija dogodila se nešto kasnije u metrou na briselskoj stanici Malbek.

U terorističkim napadima poginulo je 28 ljudi, a 340 je ranjeno. Odgovornost za napade preuzela je teoristička organizacija DAEŠ.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se