12 C
Zvornik
24. април 2024.

Maksimović isključen iz SDS-a: Odgovoran samo narodu

BIJELJINA – Kandidat za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović poručio je danas da svoje funkcije može da vrati jedino narodu koji ga je izabrao, a nikako SDS-u koji je napustio.

Iz Pokreta „Uspješna Srpska“, čiji je Maksimović kandidat, podsjećaju da je on na izborima 2010. godine osvojio 12.334 glasa, 2014. godine 14.891 glas, a za izbor poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske bilo je potrebno između 3.000 i 4.000 glasova.

„Ovi rezultati jasno pokazuju ko kome šta duguje“, navodi se u saopštenju kao odgovor kandidatu SDS-a za gradonačelnika Bijeljine Mići Mićiću, koji je tražio da Maksimović vrati funkcije koje je dobio od SDS-a.

„Da li to Mićić javno priznaje građanima da funcije dijeli po vlastitom nahođenju, kao da su njegovo vlasništvo ili na osnovu stručnosti i profesionalnih referenci?“, pitaju iz Pokreta „Uspješna Srpska“.

Kako se navodi, saopštenje je reagovanje na niz optužbi koje su iznesene nakon kandidature Maksimovića za gradonačelnika Bijeljine koju je podržao blok političkih stranaka u gradu, među kojima je i SNSD.

„Maksimović je kandidat Pokreta žUspješna Srpskaž, a od SNSD-a ima samo političku podršku i njegov izlazak iz SDS-a nema veze ni sa kakvom političkom kupovinom, kao što to pojedini funkcioneri tvrde, nego je rezultat nezadovoljstva trenutnim stanjem u bijeljinskom SDS-u“, poručuju iz ovog pokreta.

Na optužbe lidera SDS Mladena Bosića da je SNSD „kupio“ Maksimovića, iz „Uspješne Srpske“ odgovaraju da je „upravo Bosić svojim tromim, neefikasnim i nedovoljno oštrim djelovanjem dao najveći doprinos jačini SNSD-a“.

Kako se navodi, Bosić je svojom unutarstranačkom politikom doveo SDS u tešku poziciju jer ne dozvoljava protok nove energije i ideja. „Zbog toga je Bosić siguran kao pojedinac i funkcioner, ali je SDS – nikad slabiji“, ističe se u saopštenju.

Iz Maksimovićevog pokreta poručuju da predsjednik SDS-a može i dalje svoje nastupe da svodi na neenergičnu i anemičnu priču, dok će Maksimović svoje aktivnosti zasnivati na konkretnom radu.

„Pobjedom Maksimovića u Bijeljini pobijediće jedino zdrava politika, nova energija, veliki broj mladih ljudi, ali prije svega građani koju tu politiku prihvate i prepoznaju kao uspješnu“, smatraju u Pokretu „Uspješna Srpska“.

U saopštenju se najavljuje da će njihov odnos sa SDS-om ubuduće biti zasnovan na korektnom dijalogu i snažnim argumentima. „Naročito veliki problem predstavlja vrhuška bijeljinskog SDS-a koja je od stranke stvorila interesnu grupu i odvojila se od građana i njihovih stvarnih problema, a Mićić se bavi samo svojim interesima, umjesto interesima građana, te oko sebe želi isključivo poslušnike, što Maksimović nije spreman da bude“, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta „Uspješna Srpska“ Mićiću, povodom njegove tvrdnje da je Maksimovićeva politika samoubilačka, poručuju da brine za svoju politiku, koja je, kako ocjenjuju, „bezidejna, svedena na interese pojedinca i nije u službi interesa svih građana Semberije“.

„Žao nam je ako ne primjećujete da vaša politika do sada nije bila od koristi građanima Bijeljine, a imali ste toliko prilika da svojim djelima pokažete da vam je zaista stalo do njih. Mićićeva djela koja svjedoče o njegovom žraduž u prethodnom periodu, stežu omču oko njegovog tima, a što je najgore, stežu omču i oko građana Semberije“, smatraju u Pokretu „Uspješna Srpska“.

U saopštenju se navodi da je javnost obmanuta i pričom da se Maksimović u pisanoj formi, nekoliko dana prije kandidature, izjasnio da je ugledan član SDS-a, a zatim ovoj stranci okrenuo leđa.

„U odgovoru SDS-u Maksimović je samo ukazao na svoj nesebičan doprinos radu i ugledu SDS-a, te da to nije vrednovano od mnogih. Ni u jednom trenutku Maksimović nije pominjao da će i dalje biti član SDS-a, nego je samo ukazao na nemjerljiv doprinos koji je dao ugledu te stranke“, piše u saopštenju Pokreta „Uspješna Srpska“.

Gradski odbor SDS-a u Bijeljini isključio ga iz stranke

Gradski odbor SDS-a u Bijeljini isključio je iz stranke Zlatka Maksimovića, Srđana Mijatovića, Tomu Manojlovića, Mirka Nikolića i Čedomira Radovanovića i zatražio od njih da vrate sve funkcije koje su obavljali u ime SDS-a i one koje su imali u partiji.

„Gradski odbor SDS-a Bijeljina donio je 14. marta na sjednici sa predsjednicima mjesnih odbora jednoglasnu odluku o ovim isključenjima“, navedeno je u današnjem saopštenju iz Gradskog odbora ove stranke.

Maksimović je napustio SDS i kandidat je Pokreta „Uspješna Srpska“ za gradonačelnika Bijeljine, uz podršku bloka partija u gradu, među kojima je i SNSD.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se