8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Lukač: O formiranju rezervnog sastava policije u narednom periodu

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će rezervni sastav Policije Republike Srpske biti formiran, ali da još nije razmatrano koliko sredstava će biti potrebno da se on formira i koliko ljudi bi bilo u njemu.

Lukač je istakao da će se na tome raditi u narednom periodu, ali da je ove godine prioritet opremanje aktivnog sastava Policije koji žele podići na veoma visok nivo.

„Kada u potpunosti opremimo aktivni sastav MUP-a, onda ćemo razmatrati šta nam je potrebno za formiranje rezervnog sastava. Uglavnom, ta opcija postoji i vjerovatno ćemo je u nekom narednom periodu i realizovati“, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je istakao da nema precizne podatke o tome koliko je potrebno sredstava za opremanje redovnog sastava Policije jer se opremanje vrši u fazama.

„Već su provedeni određeni tenderi za nabavku kratkog i dugog naoružanja policijske namjene za podršku i za Specijalnu jedinicu policije što već polako pristiže. Mislim da ćemo do kraja godine završiti nabavku, kada će se i znati krajnja cifra“, dodao je Lukač.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se