5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Izrada Lokalne omladinske politike Grada Zvornik

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan sastanak predstavnika Nevladine organizacije Omladinski komunikativni centar Banjaluka, Grada Zvornik i zvorničkih omladinskih nevladinih organizacija i savjeta učenika sa ciljem izrade Lokalne omladinske politike Grada Zvornik.

Saša Marković, Izvršni direktor OKC rekao je da je ova organizacija krajem prošle godine raspisala konkurs povodom izrade dokumenta Lokalna omladinska politika na koji se prijavilo više od 20 opština i gradova iz cijele Republike Srpske, te da je, u skladu sa mogućnostima projekta, izabrano 13 opština i gradova među kojima je i Zvornik.

– Grad Zvornik se prijavio na konkurs koji je OKC raspisao povodom izrade ovog dokumenta i današnji sastanak je bio prvi uvodni na kome smo se dogovorali kako ćemo raditi. Ono što je pred nama jeste da OKC zajedno sa predstavnicima Gradske uprave i nevladinih organizacija radi na izradi dokumenta, te da pokušamo da do juna imamo radnu verziju Lokalne omladinske politike Grada Zvornik koja će biti usvojena od strane lokalne Skupštine, čime će mladi Zvornika dobiti, za njih najvažniji dokument na period od 4 godine – rekao je Marković.

Ognjen Pavlović, savjetnik Gradonačelnika Zvornika, podsjetio je da ove godine ističe dokument „Lokalna omladinska politika Opštine Zvornik 2012-2016“.

– U dokument Lokalna omladinska politika 2016-2020 pokušaćemo da sažmemo sve ono što je bitno za mlade, što, a u dosadašnjim razgovorima sa njima istaknuta je problematika pronalaženja načina unapređenja zapošljavanja, podrška izvrsnosti, slobodno vrijeme, razvijanje zdravih načina života i unapređivanje aktivnog učešća mladih u lokalnoj zajednici. Istovremeno, naslonićemo se na omladinsku politiku Republike Srpske koja je trenutno u nacrtu i koja bi trebalo biti usvojena sredinom ove godine – napomenuo je Pavlović.

Sandra Erkić, predstavnica Omladinskog savjeta Zvornik koji je krovna omladinska nevladina organizacija, istakla je da će OS pokušati da okupi sve relevantne omladinske predstavnike, formalne i neformalne grupe, sa ciljem da učestvuju u izradi Lokalne omladinske politike, tako da to bude kvalitet dokument koji će biti osnova za dalji aktivizam u lokalnoj zajednici.

Dragana Jovanović predstavnik Savjeta učenika SŠC „Petar Kočić“ rekla je da je problem organizovanja mladih jedan od gorućih problema grada Zvornik, te da je omladinska politika veoma važna da bi se on riješio.

Predsjednik Savjeta učenika TŠC, Ivan Manojlović, istakao je da će donošenje Lokalne omladinske politike dosta pomoći u realizaciji omladinskih projekata, te da mladima mnogo znači kad imaju nekoga ko će ih podržati u radu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se