9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Izabran novi Predsjednik Upravnog odbora Alumine

ZVORNIK – Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Alumina d.o.o. Zvornik, jednoglasno je za predsjednika Upravnog odbora Alumine, umjesto dosadašnjeg predsjednika Mileta Matića, izabran Darko Lakić, dosadašnji član Upravnog odbora Alumina d.o.o Zvornik i direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske. Za odluku je glasalo svih pet članova Upravnog odbora Alumina d.o.o. Zvornik koji osim promjene predsjednika nastavlja rad u istom sastavu.

„Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo i nadam se da je ovim došao kraj podjelama unutar fabrike i oko nje. Siguran sam da će svi kadrovski kapaciteti biti usmjereni na postizanje boljih rezultata Alumine u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca, u interesu zaposlenih i naših poslovnih partnera. Pred nama je nastavak unapređenje proizvodnje i diversikacije proizvodnog programa, kako ne bi zavisili od cijene aluminijuma na svjetskom tržištu, koja je trenutno na najnižem nivou u poslednjih sedam godina“, izjavio je Darko Lakić

Stečajni upravnik Birača a.d. Lazo Đurđević da potpuno podržava imenovanje Darka Lakić za predsjednika Upravnog odbora Alumine.

-Drago mi je što je napokon jednoglasno rješeno pitanje Predsjednika Upravnog odbora Alumine i što će fokus biti na postizanju još boljih poslovnih rezultata u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca Birača u stečaju.“ izjavio je Lazo Đurđević, Stečajni upravnik Birača a.d. u stečaju.

Predsjednika Sindikata, Radenko Smiljanić takođe je izrazio zadovoljstvo odlukom Upravnog odvora fabrike.

„Zadovoljni smo onim što smo čuli od novog Predsjednika Upravnog odbora i sigurni smo da je došao kraj podjelama i da ćemo sve snage zaposlenih usmjeriti na proizvodni proces. Očekujemo da se nastave započeti procesi, prijem novih radnika i dalje poboljšanje radničkog standarda“ izjavio je Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikata Alumine iz Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se