18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Hladno i oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti hladno i oblačno sa kišom, uz dnevnu temperaturu vazduha od pet do 11 stepeni Celzijusovih.

Jutros je oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Jačih padavina će biti na sjeveru i jugoistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će se zadržati slično vrijeme – kišovito i hladno, a padavine će tokom popodneva slabiti na jugu i u Semberiji.

Ukupna količina padavina za 24 časa na zapadu i jugoistoku i istoku od 10 do 20 litara po metru kvadratnom, na jugozapadu i jugu od pet do 10 litara po metru kvadratnom.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Dnevna temperatura vazduha od pet do 11 stepeni Celzijusovih, na jugu oko 13 stepeni Celzijusovih, u višim predelima od dva stepena Celzijusova.

U Srpskoj i Federaciji BiH jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama na istoku ponegdje pada snijeg. Na jugu je suvo, a na istoku ima i magle. Duva slab vjetar sjevernih smjerova ili promjenjiv.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Čemerno minus jedan stepen Celzijusov, Sokolac i Han Pijesak nula, Kalinovik jedan, Sarajevo, Klekovača i Gacko dva, Drinić, Mrakovica i Rudo tri, Foča, Mrkonjić Grad, Šipovo i Višegrad

četiri, Ribnik, Bileća i Krupa na Uni pet, Srebrenica i Zenica šest, Trebinje, Novi Grad, Srbac, Zvornik, Banjaluka, Prijedor i Gradiška sedam, Doboj i Bijeljina osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Čemernu 15 i na Han Pijesku četiri centimetra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se