10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Gradiška: Zadavio suprugu pred očima sina

GRADIŠKA – Aleksandar Saša Majkić (39) iz Gradiške zadavio je suprugu Mirjanu Majkić (40) pred petogodišnjim sinom, a zatim se prijavio gradiškoj policiji.

Tragedija se dogodila u utorak oko četiri časa ujutro na četvrtom spratu zgrade u Vidovdanskoj ulici u centru Gradiške.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar je nakon kraće svađe, u nastupu bijesa, rukama uhvatio za vrat i udavio nesrećnu ženu. Gradom je juče kružila priča da ga u namjeri da ubije suprugu nisu spriječile ni molbe petogodišnjeg sina koji je vikao: Nemoj tata, nemoj tata, ostavi mamu…

On je u stanu sa mrtvom suprugom i djetetom bio do sedam časova ujutro, a zatim je sišao sprat niže, do stana punca Slavka i punice Vere Kukrić. Predao im je sina i kratko rekao:

– Što ste tražili, to ste i dobili!

Zatim im je rekao da im je ubio kćerku Mirjanu i da se ode prijaviti u policiju.

Očevici kažu da su vidjeli Majkića kako izlazi iz zgrade vidno potresen, prelazi ulicu trčećim korakom i odlazi prema stanici policije, koja se nalazi od mjesta zločina na nekih 200-300 metara.

Kako nezvanično saznajemo, Majkić je u krvi imao 0,2 promila alkohola, a pri tome je pio lijekove za smirenje.

– Vidjeli smo ga kako uznemiren prelazi ulicu i odlazi prema stanici policije, ali nismo sumnjali da je spreman da počini ubistvo – kaže jedan od očevidaca koji je želio da ostane anoniman.

Aleksandar je bio zaposlen u „Elektrodistribuciji“, radna jedinica Gradiška, a nastradala Mirjana u parfimeriji „Didako“.

Prije četiri mjeseca na turniru radničkih igara u fudbalu on je zadobio teži prelom noge, a poslije toga je dobio postoperacioni tromb, što ga je, prema priči onih koji su ga dobro poznavali, psihički dotuklo.

– Imao je problema i sa ocem Zdravkom dok je kod njega živio u prigradskom naselju Stočna pijaca sa ženom i djetetom. Priča se da se tukao sa ocem nakon čega je otišao u podstanare. Sve je to od tromba, pio je tablete za živce, utuvio je sebi u glavu da ga neko prati, da ga nešto ganja, da će mu neko oteti sina – pričaju dobri poznavaoci prilika u porodici Majkić, koji nisu željeli da im objavimo imena.

Aleksandrov otac Zdravko Majkić kroz suze priča da ne zna zbog čega se njegov sin odlučio da počini takav zločin, niti je primijetio kod njega da bi bio spreman da nekog ubije.

– Nogu je slomio prije četiri mjeseca i dobio postoperativni tromb. Zbog njega je bio malo rastrojen. Juče je bio dobar, normalan, ne znam šta mu bi jutros – priča otac Zdravko.

Uviđaj su izvršili dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Željka Fabić i pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška nakon čega je tijelo ubijene prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS, gdje će biti izvršena obdukcija. Šta je uzrok tragedije niko nije mogao sa sigurnošću da kaže.

Smrt mladića

Još jedna tragedija juče je potresla Gradišku. Tokom rekreacije u sportsko-rekreativnom centru „Balon“ u naselju Senjak u Gradišci preminuo je Aleksandar Vuković (28), koji je bio zaposlen u Parking službi u Gradišci. Šta je uzrok smrti biće utvrđeno obdukcijom, ali se pretpostavlja da je mladića izdalo srce.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se